'Van Gaal geeft linksback tegen Turkije prijs'

'Van Gaal geeft linksback tegen Turkije prijs'

Met Louis van Gaal als bondscoach heeft Nederland er in ieder geval een vorm van vermaak bij. De persconferenties van de bondscoach maken stuk voor stuk een onuitwisbare indruk. Zo ook tijdens de persconferentie van vandaag toen Van Gaal vooruitkeek naar de wedstrijd tegen Turkije. De bondscoach wilde niet te veel loslaten over zijn selectie.


Toch wist Van Gaal alvast te verklappen dat Tyrell Malacia niet op de linksbackpositie te vinden zal zijn tegen Turkije. Zijn plek wordt ingenomen door Dailey Blind. De Feyenoorder speelde volgens Van Gaal een uitstekende wedstrijd tegen Montenegro, toch kiest Van Gaal voor ervaring op die positie. Wie er in ieder geval niet bij is, is Cody Gakpo. Hij heeft het trainingskamp verlaten. De oefenmeester was kritisch op de aanvaller die een blessure heeft opgelopen die in de ogen van Van Gaal niet nodig was. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat PSV uit van en lichte blessure, waardoor de wedstrijden tegen AZ en Feyenoord niet in gevaar lijken te komen.

De bondscoach botste hard met Valentijn Driessen, die vond dat Van Gaal verdedigend wil voetballen, Van Gaal verweet de journalist op zijn beurt geen enkel verstand van voetbal te hebben. De trainer wilde tot slot niet prijsgeven wie er naast Van Dijk in de verdediging staat. Op de vraag van Rypke Bakker van Nu.nl of hij het lastig vindt om één topverdediger niet op te stellen antwoordt hij: "Heb je wel eens van topsport gehoord?"

Lees meer over:

Discussieer mee! 153 reacties

Gast1956354040

Je plaatst een bericht als Gast1956354040