Bozenik scoort schitterend voor Slowakije, Marciano in actie voor Israël

Buiten Justin Bijlow namens Oranje kwamen er vanavond nog meer Feyenoorders in actie voor hun land. Robert Bozenik, Ofir Marciano en Orkun Kökcü maakten minuten voor respectievelijk Slowakije, Israël en Turkije. Voor de spits is het een week om niet snel te vergeten. Na te zijn verhuurd aan Fortuna Düsseldorf startte hij vanavond in de basis van Slowakije tegen Slovenië. Na een ruim halfuur kopte de spits bijzonder knap raak en passeerde daarmee Atlético Madrid-doelman Jan Oblak. Uiteindelijk werd het 1-1 Ljubljana. Ofir Marciano kende op zijn beurt ook een uitstekende avond. Tegen de Faeroër Eilanden keepte hij 90 minuten en hield hij zijn doel schoon in de 0-4 gewonnen wedstrijd. Namens Israël scoorde PSV'er Eran Zahavi driemaal. Ook Orkun Kökcü kwam vanavond in actie bij Turkije. Hij startte op de bank en viel een halfuur in tegen Montenegro. De Turken kenden een teleurstellende avond, aangezien een 2-0 voorsprong in de 97e minuut teniet werd gedaan en uiteindelijk eindigde in 2-2.