Oud-Feyenoorders | Nicolai Jorgensen scoort weer

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Zondag speelden de Feyenoorders tegen FC Utrecht. Feyenoord kon geen grip krijgen op de de Utrechters en verloor de wedstrijd met (3-1). Benieuwd of de Oud-Feyenoorders wel voor een overwinning konden zorgen? Frankrijk Georginio Wijnaldum speelde zondag de uitwedstrijd tegen Stade Reims. Wijnaldum begon weer in de basis en won de wedstrijd uiteindelijk met (0-2). De middenvelder speelde 66 minuten en haalde een passnauwkeurigheid van 83%. Via Sofascore kreeg Wijnaldum een 6.8. Paris Saint-Germain staat bovenaan de ranglijst. Italië Stefan de Vrij speelde vrijdag de uitwedstrijd tegen Hellas Verona. De Vrij speelde 90 minuten en won de wedstrijd met (1-3). De centrale verdediger won ongeveer 60% van zijn duels en haalde een passnauwkeurigheid van 92%. Via Sofascore kreeg de verdediger een 7.1. De Vrij doet het wederom goed met Inter Milan en staat, na twee speelrondes, gedeeltelijk op de eerste plaats. Rick Karsdorp begon zondag in de basis in de uitwedstrijd tegen de promovendus Salernitana. Karsdorp speelde vanaf de rechtsachter positie en wist ongeveer 80% van zijn duels te winnen. In de met (0-4) gewonnen wedstrijd speelde de Oud-Feyenoorder 90 minuten en kreeg hij een 7.5 via Sofascore. AS Roma staat net als Inter Milan gedeeltelijk op de eerste plaats. Eric Botteghin speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen Perugia. Botteghin won de wedstrijd met (2-3) en speelde 90 minuten. De verdediger won twee van zijn vijf grond duels en twee van zijn drie luchtduels. Verder haalde de Braziliaan een passnauwkeurigheid van 88%. In de Serie B doet Botteghin het goed met zijn nieuwe club: Ascoli Calcio. Zij staan na twee speelrondes gedeeltelijk op de eerste plaats. België Ruud Vormer speelde zondag de lastige uitwedstrijd tegen KAA Gent. Vormer en zijn Club Brugge begonnen goed aan het seizoen, maar speelden zondag een dramatische wedstrijd. Club Brugge maakte de ene fout na de andere en waren onmachtig in een met (6-1) historische nederlaag. Vormer wist nog de assist te geven bij het enige doelpunt van Club Brugge. Via Sofascore kreeg de middenvelder een 6.8. Club Brugge staat door deze nederlaag op plaats drie. Bart Nieuwkoop begon zaterdag voor het eerste in de basis bij Union Saint-Gilloise. De rechtervleugelverdediger speelde 77 minuten in de met (4-0) gewonnen wedstrijd van Standard Luik. Nieuwkoop won 80% van zijn duels en kreeg een 7.4 via Sofascore. Union Saint-Gilloise staat bovenaan de ranglijst. Turkije Nicolai Jorgensen speelde zondag de thuiswedstrijd tegen Galatasaray. Jorgensen scoorde opnieuw voor Kasimpasa en speelde uiteindelijk met (2-2) gelijk. De Deen speelde 82 minuten en kreeg een 7.3 via Sofascore. Kasimpasa staat na drie speelrondes op plaats acht in de Turkse Super Ligue. Leroy Fer begon zaterdag in de basis in de uitwedstrijd tegen Hatayspor. Fer speelde 45 minuten en won 85% van zijn duels. Ondanks een redelijke wedstrijd van de Oud-Feyenoorder verloor Alanyaspor de wedstrijd met maar liefst (5-0). Via Sofascore kreeg de middenvelder een 6.4. Alanyaspor staat momenteel op plaats dertien in de competitie.