Feyenoord verliest van IF Elfsborg, maar plaatst zich voor groepsfase Conference League

Feyenoord heeft zich via IF Elfsborg geplaatst voor de groepsfase van de Europa Conference League. Dat kon na de 5-0 thuiszege van vorige week eigenlijk al niet meer mis gaan, maar in Zweden deed de thuisploeg er nog alles aan om het feestje voor de ploeg van Arne Slot te verstieren: 3-1. Slot erkende al in aanloop naar de return tegen Elfsborg dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, met de ruime voorsprong in het achterhoofd van waarschijnlijk iedere speler. Hij hoopte daarom een ‘volwassen’ Feyenoord te zien, dat er een goede wedstrijd van zou maken in de Borås Arena. De hoofdcoach werd op zijn wenken bediend. Feyenoord gunde Elfsborg vanaf het eerste fluitsignaal geen seconde rust en zat er continu kort op als er even geen balbezit was. In balbezit tikte het team goed rond, op zoek naar de vrije man en een schietkans. De grootste mogelijkheid was voor Guus Til. Op aangeven van Luis Sinisterra raakte hij de lat. Kort voor rust kwam Elfsborg wat beter in het spel en kwam de thuisploeg via een rake vrije trap van Johan Larsson zelfs op een 1-0 voorsprong. Snel na rust kwam daar een treffer van Alexander Bernhardsson, na een snel genomen inworp, achteraan. Til smoorde een Zweeds offensief daarna in de kiem door in de 61ste minuut de aansluitingstreffer te maken, na een goede assist van Sinisterra. Mijlpalen Haps en Benita Toch gaf Elfsborg de moed nog niet volledig op en kwam het nog op 3-1. Een door Marcus Pedersen van richting veranderd schot van Marokhy Ndione leverde de eindstand op. Voor Ridgeciano Haps en Mimeirhel Benita werd het ondanks de nederlaag een duel om nooit te vergeten. Haps maakte namelijk voor de honderdste keer zijn opwachting in een officiële wedstrijd van Feyenoord 1; de zeventienjarige Benita kreeg voor het eerst speelminuten. Ook voor Feyenoord was het een nederlaag met een zoet smaakje. Ondanks de verliespartij plaatste de ploeg zich namelijk voor de groepsfase van de Europa Conference League. Vrijdagmiddag wordt de loting verricht en weet Feyenoord wie het treft in de zes Europese wedstrijden die hoe dan ook nog volgen. Komende zondag staat een uitwedstrijd op de planning: FC Utrecht – Feyenoord.