De cijfers | Drie Feyenoorders vallen op

De cijfers | Drie Feyenoorders vallen op

Feyenoord won met enige moeite van Go Ahead Eagles. Na een stroeve eerste helft werden de Deventenaren in de tweede helft aan de kant geschoven met 2-0, een score die nog hoger uit had kunnen vallen gezien de grote hoeveelheid schoten op doel. Een grote sta-in-de-weg was daarbij Warner Hahn, de voormalig Feyenoorder keepte een uitstekende wedstrijd. Toch kon hij twee goals en bijna een hattrick van Linssen niet voorkomen.


In de Telegraaf wordt elk jaar de verkiezing voor voetballer van het jaar gehouden. Ben Wijnstekers mocht daarbij deze week zijn cijfers uitdelen en had plaats voor drie Feyenoorders. Gernot Trauner, Jens Toornstra en Bryan Linssen speelden volgens Wijnstekers voortreffelijk. “Kopduels winnen, er direct weer bovenop zitten: zijn spel geeft ook aan hoe Feyenoord momenteel speelt. Naar voren toe.” Zegt de rapporteur over Trauner. Linssen is wat hem betreft zelfs speler van het weekend. De Limburger kan Wijnstekers enorm bekoren: “In de wetenschap dat Feyenoord ook op zoek blijft naar een spits, is de druk voor hem enorm hoog. Tóch maakt hij dan weer twee goals.”

Bij het Algemeen Dagblad prijkten er twee namen in het elftal van de week. Wederom was Gernot Trauner verkozen tot beste rechtercentrale verdediger van deze speelronde. De tweede plek was voor Bryan Linssen die eigenhandig de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles besliste. De cijfers in het Algemeen Dagblad houden verder niet over, met veel zesjes en slechts een vijf en een half voor Guus Til. Het zal de huidige koploper van de Eredivisie niet deren in de aanloop naar de wedstrijd tegen Elfsborg. Waarna een echte uitdaging wordt verwacht tegen het FC Utrecht van René Hake.

Bij Voetbal International heeft de redactie de spelers in de Eredivisie ook van cijfers voorzien. Daar is logischerwijs het hoogste cijfer ook voor de doelpuntenmaker Bryan Linssen. De aanvalsleider gooide de wedstrijd met zijn 2-0 definitief in het slot. Het enige puntje dat het voetbalweekblad aanhaalt is het feit dat Linssen een hattrick had verdiend. Linssen kon vanwege zijn spel en goals rekenen op een acht. Vlak daarachter worden de prestaties van Orkun Kökcü geprezen met een zeven en een half. De middenvelder speelde de meeste ballen vooruit van alle spelers op het veld, met een hoog passing percentage. Het onopvallende goede spel van de middenvelder zorgde dat Go Ahead in de tweede helft het hoofd moest buigen voor Feyenoord.

Discussieer mee! 39 reacties

Gast532424564

Je plaatst een bericht als Gast532424564