Inan: 'Ik zou het geen verkeerde aankoop vinden'

Inan: 'Ik zou het geen verkeerde aankoop vinden'

Feyenoord won van Go Ahead Eagles met 2-0. In de eigen Kuip hadden de Rotterdammers het één helft bijzonder lastig met de bezoekers uit Deventer. Het uitvallen van Marcos Senesi was echter misschien nog wel het grootste gemis. De verdediger zelf sprak van een lichte blessure. Zijn vervanger Wouter Burger speelde een onwennige wedstrijd, zo zagen de heren van de AD Voetbalpodcast.


Dat Go Ahead Eagles niet op voorsprong kwam na een enorme fout van de tot verdediger omgevormde middenvelder was met name te wijten aan een uitblinkende Gernot Trauner. Gouka weet ook dat Burger niet de eerste vervanger van Senesi is, maar Ramon Hendriks. De jonge verdediger had op zaterdag echter al 90 minuten gespeeld bij de O21 en kon niet nogmaals vrijwel een hele wedstrijd spelen. Naast het uitvallen van Senesi weet Gouka dat ook Antonucci, Hartjes en Milambo met blessures kampen. De smalle selectie zorgt er volgens Gouka dan ook voor dat het niveau snel ver weg valt wanneer er meerdere wisselingen plaatsvinden. “Dat is wel het gevaar voor Feyenoord, dat het te smal is.”

Feyenoord is nog wel op zoek naar aanvallende versterkingen. “Er is nog wat geld en er vallen hier en daar wat namen voorin.” Bas Dost zou zo’n versterking kunnen zijn volgens Gouka. Johan Inan wijst er wel op dat Bryan Linssen de spitspositie ook uitstekend invult en prijst met name zijn tweede doelpunt. “Echt een schitterende goal. Maar ik zou het geen verkeerde aankoop vinden. Bas Dost heeft ook bewezen dat hij garant staat voor doelpunten.” Gouka weet dat Arnesen geen prioriteit geeft aan Dost. Maar op zoek is naar een speler die op alle drie de positie voorin kan spelen, met enige restwaarde. “Ze wilden bijvoorbeeld graag die Kroatische verdediger, maar die bleek te duur. Toen kwam Trauner, met weinig restwaarde, maar je ziet dat hij het team naar een hoger niveau stuwt. Dat is de afweging die ze moeten maken. Het liefst willen ze waarde creëren op het veld, een zin waar Advocaat een hekel aan had.”

Lees meer over:

Discussieer mee! 52 reacties

Gast3211830808

Je plaatst een bericht als Gast3211830808