'Als ik de ruimte krijg om te pressen, is er niemand die me tegenhoudt, niemand die me kan stoppen'

Bron: Vi.nl
Róbert Boženík speelde woensdagavond voor het eerst in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een wedstrijd. De aanvaller mocht in de tweede helft invallen in de oefenwedstrijd tegen FC Zürich. Boženík zat in de selectie van Slowakije voor het EK 2020, maar maakte daar geen minuten. Boženík is blij met de komst van de nieuwe trainer Arne Slot. Volgens de aanvaller is het spel wat Slot wil spelen iets wat past bij de jonge Slowaak. 'Bij mijn oude club Zilina speelden we al op die manier, met veel pressen, druk zetten, energie en omschakelen', zegt Boženík in gesprek met Voetbal International. De spits is vastberaden. 'Als ik de ruimte krijg om te pressen, is er niemand die me tegenhoudt, niemand die me kan stoppen.’ De aanvaller wist woensdag niet tot score te komen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Luis Sinisterra, waardoor de Rotterdammers met 1-0 wisten te winnen van FC Zürich.