Nederland wint eerste wedstrijd EK

Het Nederlands Elftal heeft de eerste drie punten van het EK binnen. Oekraïne werd in een spectaculaire wedstrijd met 3-2 verslagen. Steven Berghuis kwam niet in actie. In de eerste helft was Nederland zoekende naar de openingstreffer, maar het mocht niet baten. De grootste kansen waren voor Denzel Dumfries. Beide teams gingen met een 0-0 tussenstand de rust in. In de tweede helft opende Georginio Wijnaldum de score nadat de bal via de keeper voor zijn voeten kwam. Niet veel later verdubbelde Wout Weghorst de score. Een kwartier voor tijd kwam Oekraïne terug in de wedstrijd met een doelpunt van Yarmolenko. Vijf minuten later werd het zelfs 2-2. Uiteindelijk weet Nederland de winst over de streep te trekken na de goal van Denzel Dumfries.