Advocaat: 'Ik dacht dat zij het gevoel hadden dat we acht of negen goals zouden maken'

Advocaat: 'Ik dacht dat zij het gevoel hadden dat we acht of negen goals zouden maken'

Dick Advocaat zag dat Feyenoord het zondag niet lastig had tegen RKC Waalwijk. In De Kuip werd de laatste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen met 3-0.


'De tweede helft was het spel gespeeld', zegt Advocaat na afloop tegen ESPN. 'Ze gingen makkelijker voetballen, dan spaar je ook krachten.' Feyenoord begon niet goed aan de wedstrijd, zag ook de trainer van Feyenoord. 'Het eerste kwartier was matig. Toen gaven we alle ballen aan de tegenstander. Ik dacht dat zij het gevoel hadden dat we acht of negen goals zouden maken. Zo speelden ze ook.'

Achraf El Bouchataoui kreeg van Advocaat een basisplaats. De trainer van Feyenoord vond dat de jonge middenvelder het goed deed. 'Dat is voor die jongen goed.' Ondanks het goede spel van El Bouchataoui lijkt Leroy Fer komende woensdag toch de voorkeur te krijgen, in de play-off wedstrijd tegen Sparta. 'Met Fer komt er wel iets meer binnen. Dat speelt natuurlijk ook mee. Hij heeft een goede pass. Maar Fer heeft wat meer een persoonlijkheid.' Bryan Linssen lijkt woensdag ook bij de selectie te zitten. Vandaag was de aanvaller afwezig. 'Linssen zou in ieder geval weer bij de selectie kunnen zijn woensdag', aldus Advocaat.

Lees meer over:

Discussieer mee! 52 reacties

Gast6280539844

Je plaatst een bericht als Gast6280539844