Oud-Feyenoorders | Geweldige assist van Karsdorp

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Afgelopen zondag werd de tweede seizoenshelft van de Rotterdammers in één wedstrijd samengevat. Twee eigen doelpunten, een rode kaart en een gemiste strafschop, tegen een Ajax dat ‘het allemaal wel prima vond’. De vierde plaats lijkt niet meer haalbaar en Feyenoord zal zich, naast de twee laatste competitiewedstrijden, dus moeten richten op de Play-Offs. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders wel voor blijdschap bij de supporters konden zorgen? Engeland Georginio Wijnaldum speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen Southampton. Wijnaldum begon zoals gewoonlijk in de basis en won de wedstrijd met (2-0). De middenvelder haalde een passnauwkeurigheid van 90% en speelde 90 minuten. Via Sofascore kreeg Wijnaldum een 6,7. Liverpool staat op plaats zes, maar heeft nog een inhaalwedstrijd tegen Manchester United. Als Liverpool die wedstrijd wint, staat zij op plaats vijf en heeft zij nog drie wedstrijden om zeker te zijn van deze gegarandeerde Europa League plaats. Terence Kongolo ziet vandaag zijn Fulham de belangrijke thuiswedstrijd tegen, degradatie concurrent, Burnley spelen, om 21.00. Bij verlies is Fulham zeker van degradatie en speelt zij volgend seizoen in de EFL Championship. Italië Stefan de Vrij kreeg zaterdag rust van Antonio Conte nadat zij vorig weekend kampioen werden. De Vrij zag vanaf de bank dat zijn teamgenoten de sterke lijn doorzetten en dat zij geen spaan heel lieten van Sampdoria. Inter Milan won de wedstrijd met (5-1). Rick Karsdorp won zondag de thuiswedstrijd van Crotone met (5-0). Karsdorp liet sinds een tijdje weer zien dat hij belangrijk kan zijn voor het team en gaf een mooie assist na een geweldige loopactie in de diepte. Karsdorp speelde 90 minuten en weer vanaf de vertrouwde rechtsback positie in een 4-2-3-1 systeem. Via Sofascore kreeg de Oud-Feyenoorder een 7,4. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste speelden zondag de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. FSV Mainz doet het uitermate goed de laatste maanden en speelde met (1-1) gelijk tegen de nummer vijf van de Bundesliga. St.Juste begon in de basis en won ongeveer 70% van zijn persoonlijke duels. De verdediger speelde 90 minuten en kreeg een 7,1 via Sofascore. Boëtius kwam in de 56’e minuut het veld in, maar kon niet meer belangrijk zijn voor zijn ploeg. Via Sofascore kreeg de aanvallende middenvelder een 6,6. FSV Mainz staat op plaats twaalf en is zo goed als zeker veilig van de nacompetitie, met vijf punten voorsprong op plaats zestien. Spanje Renato Tapia komt de laatste wedstrijden van het seizoen niet meer in actie door een hamstringblessure. De Peruaan heeft een fantastisch seizoen gedraaid en zag zijn ploeg met (2-4) winnen bij Villarreal. Rusland Tonny Vilhena speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen CSKA Moskou. Vilhena begon wederom vanaf linksback, maar speelde een mindere wedstrijd. FK Krasnodar verloor de wedstrijd uiteindelijk met (3-1). Vilhena kreeg een gele kaart, speelde 90 minuten en haalde een 6,4 via Sofascore. FK Krasnodar staat inmiddels op plaats elf. België Ruud Vormer zit in een neerwaartse spiraal met zijn Club Brugge. Vormer verloor de uitwedstrijd met (3-0) van KRC Genk. De middenvelder speelde 90 minuten en haalde een passnauwkeurigheid van 93%. Via Sofascore kreeg Vormer een 6,9. Ondanks de verloren wedstrijd staat Club Brugge nog steeds bovenaan de ranglijst, met vijf punten voorsprong op KRC Genk. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen, waarin Club Brugge een tandje bij zal moeten zetten om zeker te zijn van directe plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Bulgarije Elvis Manu speelde zaterdag de tweede wedstrijd van de kampioenschapsronde tegen Lokomotiv Plovdiv. Manu kreeg in de 61’e minuut zijn tweede gele kaart en moest het veld dus verlaten met een rode kaart. Daarnaast verloor Ludogorets de wedstrijd met (1-2).