Van Os klaar met Advocaat: 'Ik weet niet meer wat ik moet geloven als hij wat zegt'

Van Os klaar met Advocaat: 'Ik weet niet meer wat ik moet geloven als hij wat zegt'

Feyenoord wist de strijd om de vierde plaats niet spannend te maken. Door de kansloze nederlaag tegen de aartsrivaal lijkt Feyenoord genoegen te moeten nemen met een vijfde plaats. In de FC Rijnmond podcast wordt de zwaar tegenvallende klassieker besproken evenals het reilen en zeilen bij de Rotterdamse club.


Justin Kevenaar noemt de schrijnende onmacht van de Feyenoorders "Ik vond het zelf van de laatste vijftien jaar toch wel de meest pijnlijke editie." Sinclair Bischop wilde daar nog niet in mee gaan. De wedstrijd was wel tekenend voor het seizoen van Feyenoord. "Als je ziet hoe de doelpunten vallen, twee eigen doelpunten en dan ook nog die gemiste penalty. Dit is een ploeg zonder vertrouwen. Bij elke kleine tegenslag zie je de ploeg volledig in elkaar storten." Ruud van Os beaamt dat, hij zag met name Teixeira een enorme kansen missen en zegt over de wedstrijd: "De wet van Murphy was op Feyenoord van toepassing. Wellicht hebben ze het daar in de loop van 2021 zelf naar gemaakt."

De chef sport van Rijnmond zag dat Berghuis en Toornstra node gemist werden. Maar Van Os zag vooral een uitgeblust Feyenoord, niet een ploeg die voor z'n laatste kans speelde voor directe plaatsing Europees voetbal. "Het is geen schande om van Ajax te verliezen. Maar je wilt een strijdend Feyenoord zien en daar ontbrak het aan." Sinclair Bischop zag dat de wedstrijd definitief werd weg gegeven toen Malacia rood kreeg. Door zijn enige spits Bozenik te wisselen voor linksback Ridgeciano Haps. Van Os ziet dat het seizoen van Feyenoord als een nachtkaars uit gaat, evenals de carrière van Dick Advocaat: "Laten we stoppen met praten over Dick Advocaat. Hij blijft, hij heeft zijn eigen waarheid. Wat morgen links is, is vandaag rechts. Groepsgesprekken die niet door gaan, gesprekken met Berghuis die niet door gaan. Ik weet niet meer wat ik moet geloven als hij wat zegt."

Lees meer over:

Discussieer mee! 64 reacties

Gast1425131527

Je plaatst een bericht als Gast1425131527