EREDIVISIE | PSV wint op bezoek bij Willem II

EREDIVISIE | PSV wint op bezoek bij Willem II

Niet vaak zal het zo stil zijn geweest in de media in aanloop naar de Klassieker. De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax begint om 14:30, maar de wedstrijd leeft niet echt. Dat Ajax al kampioen is, Feyenoord speelt een verschrikkelijk seizoen en supporters mogen niet aanwezig zijn bij dé wedstrijd van het jaar, speelt ongetwijfeld mee. Toch is het geen potje om niks vanmiddag, sterker nog: Feyenoord moet winnen om het horrorscenario van het spelen van de play-offs te voorkomen.


Een horrorscenario, want Feyenoord wist nog nooit succesvol door de play-offs voor Europees voetbal te komen. Concurrent om de vierde plek - Vitesse - verloor dit weekend van Sparta (0-3), waardoor Feyenoord onverwacht toch nog mag hopen op plek vier. Met drie wedstrijden te spelen is het gat 'maar' vijf punten, Vitesse speelde één duel meer. Het was voor Dick Advocaat dan ook evident dat de knop op moest na de beschamende nederlaag tegen ADO Den Haag. In acht dagen tijd speelt Feyenoord drie wedstrijden en de ploeg moet deze simpelweg allen winnen.

Naast de wedstrijd tegen Ajax staan er nog drie wedstrijden op het programma vandaag. Hieronder hebben we de zondag voor jullie opgesomd:

12:15 | FC Emmen - FC Groningen 0-4
14:30 | Feyenoord - Ajax 0-3
14:30 | PEC Zwolle - ADO Den Haag 0-1
16:45 | Willem II - PSV 0-2

Lees meer over:

Discussieer mee! 17 reacties

Gast1291910729

Je plaatst een bericht als Gast1291910729