'Je moet gewoon hopen dat Ajax er niet zo veel zin meer in heeft'

'Je moet gewoon hopen dat Ajax er niet zo veel zin meer in heeft'

In de Dick Voormekaar podcast van Voetbal International bespreken clubwatcher Martijn Krabbendam en Michel van Egmond alle actuele zaken rondom Feyenoord. In deze editie bespreken de heren ook de huidige negatieve situatie bij de Rotterdammers.


Feyenoord moet na een dramatische pot volgende week aantreden in De Kuip tegen aartsrivaal Ajax, dat zich afgelopen zondag tot landskampioen kroonde. De Rotterdammers missen twee belangrijke sterkhouders: Jens Toornstra en Steven Berghuis. Toornstra was na zijn eerste gele kaart al geschorst, maar Krabbendam vraagt zich af of Jens Toornstra expres een rode kaart pakte in de laatste minuut. "Niet zo zeer natuurlijk om de Klassieker te missen want hij was al geschorst, maar ik denk zeker dat het frustratie was", reageert Van Egmond. Krabbendam denkt wel dat het een soort van statement was van de ervaren middenvelder.

Normaal gesproken is De Klassieker een wedstrijd om naar uit te kijken, maar je hoort op dit moment genoeg verhalen dat sommige mensen liever een terrasje gaan pakken zondagmiddag. "Zonder Berghuis is gewoon een ramp, want dan creëer je geen kans", zegt Krabbendam. "Je moet hopen dat Ajax er nu niet zo veel zin meer in heeft, maar dat zal niet het geval zijn. Die zullen er hartstikke veel zin in hebben", vult Van Egmond aan. Krabbendam twijfelt alsnog of Ajax gemotiveerd is voor zo'n klassieker waar voor de Amsterdammers niks meer op het spel staat. "Ik denk dat het Ten Hag wel lukt om ze voor deze wedstrijd alsnog te motiveren, hoor", sluit Van Egmond af.

Lees meer over:

Discussieer mee! 60 reacties

Gast4160883036

Je plaatst een bericht als Gast4160883036