COLUMN |  Tegen beter weten in

COLUMN | Tegen beter weten in

Het gebeurt me niet vaak, maar gisteren heb ik een half uur voor het einde van de wedstrijd de tv uitgezet en ben ik naar de stad gegaan om een terrasje te pakken met een vriend. Als je al zo lang Feyenoord-supporter bent als ik, dan weet je dat je eigenlijk beter niet kunt kijken als Feyenoord tegen een degradatiekandidaat of promovendus speelt. Maar tegen beter weten in ga je toch weer met goede moed voor ESPN zitten.


Van te voren grapte ik al tegen een Hagenees die niet durfde te kijken, want hij was bang voor een afstraffing: “Joh, als er íemand afgestraft gaat worden is het Feyenoord wel. Feyenoord speelt in mijn herinnering namelijk altijd slecht tegen de nummer 18. En ADO heeft toch niets te verliezen.” Zijn antwoord: “Ja, maar ADO is zó slecht, ik vrees echt dat het 0-6 voor jullie gaat worden.” Ik heb hem gistermiddag niet meer gesproken.

Eigenlijk kon de rest van dit seizoen me sinds een paar weken al gestolen worden, maar nu helemaal. Als je al sinds januari niet eens meer mee kunt doen om de prijzen en in de maanden erna moet knokken om op plek 4 te komen (wat dus niet eens lukt), waar zijn we dan mee bezig. ‘Gelukkig’ hebben we de nieuwe stadionplannen om over te bakkeleien, anders was het wel erg saai.

Die soap over het nieuwe stadion duurt maar voort. Mijn vader roept al jaren dat hij niet lang genoeg zal leven om het nieuwe stadion in het echt te zien. Oké, hij bedoelt dat ietwat sarcastisch, maar ik ben bang dat hij nog gelijk gaat krijgen ook. “Ja maar pa, nu is écht de kogel door de kerk stuurde ik hem.” “Eerst zien, dan geloven,” was zijn antwoord, “want dat heb ik nou al zo vaak gehoord.”

Het is waar, als alle plannen ooit meteen al waren goedgekeurd en niet alles en iedereen over tekentafels en door vergaderzalen lag te rollebollen hadden we nu al lang in het nieuwe stadion gespeeld. Nieuw stadion of niet, die tweedeling die al een tijdje geleden is ontstaan tussen de fans doet me steeds meer pijn. Voor- en tegenstanders heb je altijd en overal, dus dat is niets nieuws. Maar de voorstanders worden verwijten gemaakt en uitgescholden door de tegenstanders en andersom. Waarom?! We zijn allemaal Feyenoorders en hebben allemaal een rood-wit hart, toch? En ik neem ook aan dat iedereen het beste voor heeft met de club. Zou het dan niet mooi zijn als we allemaal eensgezind achter een plan konden staan, wat dat plan ook mag zijn? Feyenoord gaat er écht niet slechter van worden. En er zitten heus geen mensen in het Maasgebouw die de club alleen maar kapot willen maken, denk ik dan. Maar dat is misschien ook tegen beter weten in. Anderen noemen we dan weer naïef en beweren dat er alleen maar leugens van het bestuur komen. Het zal allemaal wel.

Feit is dat er linksom of rechtsom een ander stadion gaat komen, wanneer dat ook moge zijn. Feyenoord-City gaat er komen. Net als een nieuwe brug van De Esch naar Feijenoord. Er gaat misschien zelfs een keer een metro rijden. En je kan hoog en laag springen: feit is ook dat er ooit een dag komt dat we voor het laatst naar De Kuip gaan. Dan kun je er in mijn ogen alleen maar het beste van maken in plaats van alsmaar lopen te klagen en te mokken. Want die negativiteit, want daar wordt niemand beter van.

WouterDiscussieer mee! 38 reacties

Gast8413014101

Je plaatst een bericht als Gast8413014101