Oud-Feyenoorders | Ruud Vormer weer van groot belang voor Club Brugge

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. De Rotterdammers speelden dit weekend zelf geen wedstrijd, waar zondag wel de bekerfinale in het eigen stadion werd gespeeld. Daarentegen konden de Oud-Feyenoorders dit weekend wel weer aan de bak. Engeland Georginio Wijnaldum speelt vanavond om 21.00 de uitwedstrijd tegen Leeds United. Terence Kongolo speelt de rest van het seizoen niet meer door een zware blessure en heeft hierdoor maar vier duels in anderhalf jaar kunnen spelen. Kongolo zag wel zijn ploeg een knap resultaat halen tegen Arsenal (1-1). Italië Stefan de Vrij speelde zondag de uitwedstrijd tegen Napoli. De Vrij begon weer in de basis, maar wist sinds lange tijd niet de drie punten mee naar huis te nemen, door met (1-1) gelijk te spelen. De verdediger speelde 90 minuten, won 100% van zijn duels en haalde een passnauwkeurigheid van 96%. Via Sofascore kreeg de verdediger een 7,1. Inter Milan staat met nog zeven wedstrijden te spelen met negen punten bovenaan de ranglijst. Rick Karsdorp verloor zondag de uitwedstrijd tegen Torino met (3-1). De rechtervleugelverdediger begon vanaf de bank en werd er in de 75’e minuut ingewisseld. Karsdorp kon verder geen vuist maken en kreeg een 6,4 via Sofascore. Met deze verloren wedstrijd staat AS Roma op plaats zeven en heeft het een achterstand van zes punten op plaats 5, Napoli, voor Europees voetbal. Duitsland Aanstaande woensdag spelen Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste de uitwedstrijd tegen Werder Bremen. Spanje Renato Tapia speelde zondag een bloedeloos gelijkspel tegen Cadiz (0-0). De Peruaan speelde een degelijke wedstrijd en haalde een passnauwkeurigheid van 91%. Bovendien won de middenvelder 90% van zijn duels en speelde hij 90 minuten. Via Sofascore kreeg Tapia een 7,7. Celta de Vigo staat op plaats tien. Rusland Tonny Vilhena begon zaterdag op de bank in de wedstrijd tegen Zenit St.Petersburg. De middenvelder werd er in de 70’e minuut ingewisseld en speelde de wedstrijd met (2-2) gelijk. Vilhena kreeg een 6,7 via Sofascore. Met dit gelijkspel is FK Krasnodar zelfs een plaats gezakt en staat het inmiddels op plaats elf. België Ruud Vormer won zondag met (4-2) van Royal Excel Mouscron. De middenvelder die een zeer goed seizoen draait, was weer van belang voor Club Brugge. Ditmaal niet met een assist of doelpunt, maar juist met twee voorassists bij de twee doelpunten uit corners. Vormer speelde 90 minuten en kreeg een 8,0 via Sofascore. Bulgarije Elvis Manu speelde zondag de uitwedstrijd tegen Levski. Manu begon vanaf de bank en werd er in de 68’e minuut ingewisseld. Uiteindelijk won Ludogorets de wedstrijd met (0-3) en staat de club van Manu met negen punten bovenaan de ranglijst.