Boulahrouz over Karsdorp: 'Dikke tranen, het was allemaal zijn schuld'

Boulahrouz over Karsdorp: 'Dikke tranen, het was allemaal zijn schuld'

In 2015 liet Fred Rutten Rick Karsdorp debuteren in de Europese uitwedstrijd tegen HK Rijeka. Fred Rutten bracht hem als rechtsachter, een totaal nieuwe positie voor de voormalig middenvelder. De avond verloopt niet plezierig voor Karsdorp. Feyenoord verloor met 3-1, mede door twee cruciale fouten van hem. In gesprek met Voetbal International blikken Fred Rutten en Khalid Boulahrouz terug op hun tijd met Karsdorp.


In de eerste trainingen zag Rutten al dat Rick Karsdorp bij Feyenoord paste. Ook zag de oud-trainer van Feyenoord meteen dat hij een nieuwe positie moest krijgen. Rutten laat Karsdorp in een oefenwedstrijd tegen FC Emmen spelen op rechtsachter. "Rick heeft eigenlijk alles voor die positie: snelheid, kracht en een uitstekende voorzet. Dan is de volgende stap dat zo’n jongen daarvan zelf ook overtuigd raakt", blikt Rutten terug. "Ik neem in Ricks geval Arthur Numan maar als voorbeeld. Als middenvelder had hij de top niet gehaald, als linksback heeft hij EK’s en WK’s gespeeld."

In de wedstrijd tegen Rijeka ging alles echter mis. Twee cruciale fouten van Karsdorp zorgden voor de 2-1 en 3-1 van Rijeka. Boulahrouz weet nog precies hoe hij de jonge rechtsachter aantrof in de kleedkamer. "Dikke tranen. Het was allemaal zijn schuld, vond hij. Ik heb toen geprobeerd me een beetje over hem te ontfermen. Door zijn achtergrond als middenvelder beschikte hij over loopvermogen, een goede techniek en timing. Zo vulde hij het ook in, hij was alleen maar onderweg."

Boulahrouz vertelt ook dat Karsdorp zijn kwaliteiten als aanvallende middenvelder toepaste als rechtsachter, maar dat het verdedigen er ook bij hoorde en dat ging niet helemaal goed. "Daarmee heb ik hem geholpen. Ik heb gezegd dat-ie zijn tegenstander moest kennen." De twee zijn samen veel bezig geweest om te leren hoe je een tegenstander uitschakelt.

Resultaat zag je vooral in de wedstrijd in Roma tegen AS Roma. Rick Karsdorp geeft een heerlijke voorzet die uiteindelijk met hulp van de keeper van de Romeinen wordt binnengeschoten door Colin Kazim-Richards. Boulahrouz was flink bezig om de verdediger te coachen. "Ik merkte dat Rick dat wel prettig vond. Je zag dat hij in die wedstrijd al een stuk rustiger was, doordat hij al meer beheerste wat nodig was op die positie. Toen viel echt op wat hij daar kan brengen en speelde hij ook een prima wedstrijd. Ik vond dat echt heel mooi om te zien", sluit de oud-verdediger van Feyenoord af.

Discussieer mee! 24 reacties

Gast335023789

Je plaatst een bericht als Gast335023789