Oud-Feyenoorders | Ruud Vormer stevent af op de zeventiende landstitel

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Zondag zette Berghuis zijn scorende reeks, die hij bij het Nederlands Elftal startte, voort. Mede daardoor werd de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard gewonnen. De Rotterdammers konden nog niet beginnen aan een inhaalslag, doordat de concurrentie ook wist te winnen. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders het wel goed konden doen op de ranglijst? Engeland Georginio Wijnaldum begon zaterdag op de bank tegen Arsenal. Wijnaldum startte als wissel, doordat Jürgen Klopp de middenvelder rust wilde geven na de interlandperiode en met oog op de Champions League wedstrijd tegen Real Madrid. Wijnaldum zag, vanaf de bank, dat zijn Liverpool het niet al te moeilijk had met Arsenal. Wijnaldum kwam er in de 78’e minuut in en kreeg een 6,8 via Sofascore. Liverpool won de wedstrijd met (0-3) en is gestegen van plaats zeven naar plaats zes op de ranglijst. Terence Kongolo mocht zondag wederom de gehele wedstrijd vanaf de bank aanzien. De centrale verdediger zag zijn Fulham met (3-1) verliezen van Aston Villa. De verdediger komt (vooralsnog) niet in de plannen voor van coach Scott Parker. Italië Stefan de Vrij kreeg zaterdag rust van Antonio Conte, nadat hij een paar weken geleden het coronavirus opliep. De centrale verdediger bleef op de bank zitten en zag zijn Inter Milan met (0-1) van Bologna winnen. Inter Milan staat inmiddels met acht punten voor op de nummer twee AC Milan en steven af op de Scudetto. Rick Karsdorp speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen Sassuolo en hield het op een (2-2) gelijkspel. Karsdorp speelde 90 minuten en had een passnauwkeurigheid van 93%. Via Sofascore kreeg Karsdorp een 6,3. De rechtervleugelverdediger mist de heenwedstrijd tegen Ajax, voor de kwartfinale van de Europa League, door een schorsing. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste speelden zaterdag met (1-1) gelijk tegen Arminia Bielefeld. Boëtius begon weer in de basis, maar werd in de 71’e minuut gewisseld na een wat minder optreden. Via Sofascore kreeg de aanvallende middenvelder een 6,5. St.Juste speelde zoals gewoonlijk 90 minuten, maar won maar 60% van zijn duels. De centrale verdediger kreeg een 6,9 via Sofascore. Met dit gelijkspel staat FSV Mainz nog steeds op plaats vijftien. Spanje Renato Tapia speelde zondag de uitwedstrijd tegen Alavés. De Peruaanse middenvelder won de wedstrijd met (1-3), maar speelde zelf een zwakke wedstrijd. De middenvelder won ongeveer 20% van zijn duels en haalde maar een passnauwkeurigheid van 53%. Wel mocht Tapia de gehele wedstrijd blijven staan en kreeg hij een 5,9 via Sofascore. Met deze overwinning staat Celta de Vigo op plaats acht. Rusland Het Krasnodar van Tonny Vilhena speelde zaterdag een hele slechte wedstrijd tegen Achmat Grozny. Vilhena verloor met (0-5) en speelde zelf maar 54 minuten. De middenvelder kreeg een 6,2 via Sofascore en moet samen met zijn team deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten. FK Krasnodar is inmiddels gezakt naar plaats tien. België Ruud Vormer won zaterdag de uitwedstrijd met (1-2) van KV Kortrijk. De middenvelder speelde een goede wedstrijd en kreeg een 8,4 via Sofascore. Club Brugge staat inmiddels met negentien punten voor op plaats nummer twee, Royal Antwerp. Bulgarije Elvis Manu won afgelopen woensdag met (2-0) van Etar Veliko Tarnovo en speelde zelf 87 minuten. Met deze overwinning staat Ludogorets met negen punten voor op de nummer twee, Lokomotiv Plovdiv.