Nederland boekt na moeizame eerste helft alsnog hoge uitslag tegen Gibraltar

Het Nederlands Elftal heeft vanavond een overwinning geboekt in en tegen Gibraltar. Na een moeizame eerste helft met slechts één goal, stond er na 90 minuten uiteindelijk een 0-7 eindstand op het scorebord. Bij Oranje begon Steven Berghuis opnieuw in de basis en dat vertrouwen betaalde hij uit. Vlak voor rust schoot hij met links raak in de verre hoek. Het was in een eerste helft waarbij het Nederland niet lukte om de score hoger uit te drukken, doordat het vizier niet op scherp stond of wanneer de doelman redding wist te brengen. Nederland kwam echter fris uit de kleedkamer en na twintig minuten in de tweede helft was de score opgevoerd tot 0-5 via Luuk de Jong, Memphis, Wijnaldum en Malen. Smet op de wedstrijd was echter het moment vlak voor de 0-2 van De Jong. Daley Blind moest per brancard van het veld met een ogenschijnlijk zware knieblessure, nadat hij in het kunstgras bleef haken. De storm ging na de 0-5 wat liggen, maar in de slotfase breidde Oranje de stand nog uit via Donny van de Beek en opnieuw Memphis. Zij bepaalden de eindstand op 0-7. Met de overwinning pakt Nederland een verwachte overwinning op dwergstaat Gibraltar. Opstelling Oranje: Krul, Dumfries, De Ligt, Blind, Wijndal, Wijnaldum, Klaassen, F. de Jong, Berghuis, L. de Jong, Memphis Uitslag: 0-7 42' | 0-1 | Steven Berghuis 55' | 0-2 | Luuk de Jong 61' | 0-3 | Memphis 62' | 0-4 | Georginio Wijnaldum 64' | 0-5 | Donyell Malen 85' | 0-6 | Donny van de Beek 88' | 0-7 | Memphis