Jong Oranje wint glansrijk en plaatst zich voor knockout-fase EK

Bron: OnsOranje.nl
Jong Oranje is er in geslaagd zich te plaatsen voor de knock-outfase van het EK Onder 21, zo meldt Ons Oranje. Een 6-1 overwinning op Jong Hongarije, plus een gunstige uitslag tussen Duitsland en Roemenië, was voldoende voor de volgende ronde. Feyenoorder Tyrell Malacia viel in. Nederland wist dat het moest scoren en die drang was er vanaf het begin. Toch was er een flink aantal kansen nodig voor de voorsprong. Uiteindelijk was het Dani de Wit die de ban vlak voor rust brak met een laag schot. In de tweede helft kwam Tyrell Malacia in de ploeg en daarin nam Oranje flinke afstand van de Hongaren. Onder leiding van een goedspelende Cody Gakpo scoorden achtereenvolgens Boadu, Gakpo (2x), Botman en Brobbey. Hongarije deed via een penalty nog wel iets terug. Met de ruime overwinning eindigt Jong Oranje de poule zelfs als groepswinnaar, doordat Jong Duitsland en Jong Roemenië op 0-0 bleven steken. De knock-outfase wordt hervat in juni.