KNVB hoopt op publiek bij laatste vier speelrondes Eredivisie en play-offs

KNVB hoopt op publiek bij laatste vier speelrondes Eredivisie en play-offs

Vanaf mei zijn er meer evenementen mogelijk, in samenwerking met de CoronaCheck- app. Dat liet coronaminister Hugo de Jonge weten in de persconferentie van vandaag. Omdat de lockdown op dit moment loopt tot en met 20 april en in mei meer testevenementen zullen plaatsvinden, heeft de KNVB goede hoop op (beperkt) publiek in de laatste vier speelrondes van de Eredivisie en de play-off wedstrijden.


In een statement vertelt de KNVB dat 'er nog niet eerder zo concreet en positief perspectief geboden werd'. Alle wedstrijden die met beperkt publiek gespeeld werden aan het begin van het seizoen zijn volgens de Nederlandse voetbalbond 'uitstekend verlopen'. De bond hoopt dan ook op publiek bij de laatste vier speelrondes in de Eredivisie en de play-off wedstrijden, met behulp van de CoronaCheck-app.

De resultaten van de fieldlab testen bij NEC en Almere City zijn hoopgevend, laat de bond weten. Tegen Letland vind er ook een Fieldlab plaats, 5000 toeschouwers mogen aanwezig zijn. Zij dienen zich een paar dagen voor en na de wedstrijd te testen. De bekerfinale in De Kuip wordt tot nu toe zonder publiek gespeeld, maar mogelijk verandert dat nog.

Lees meer over:

Discussieer mee! 14 reacties

Gast6904089041

Je plaatst een bericht als Gast6904089041