Oud-Feyenoorders | Tonny Vilhena met een beheerste goal

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Afgelopen zaterdagavond speelden de Feyenoorders een teleurstellend gelijkspel (1-1) tegen de nummer zeventien, FC Emmen. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders wel voor mooie overwinningen konden zorgen? Engeland Georginio Wijnaldum speelde afgelopen weekend geen wedstrijd, maar won vorige week maandag wel met (0-1) van Wolverhampton. Wijnaldum speelde 67 minuten en behaalde een passnauwkeurigheid van 97%. De middenvelder kreeg een 6,7 via Sofascore. Met deze overwinning staat Liverpool gedeeltelijk op de zevende plaats met stadsgenoot, Everton. Terence Kongolo zat wederom de gehele wedstrijd op de bank. Als wissel kon de verdediger zijn ploeg met (1-2) zien verliezen van Leeds United. Italië Stefan de Vrij speelde afgelopen weekend geen wedstrijd door een corona uitbraak bij de club uit Milaan. De Vrij zelf is ook positief getest op corona. De wedstrijd tegen Sassuolo is uitgesteld naar een later tijdstip. Rick Karsdorp verloor zondag de thuiswedstrijd tegen Napoli met (0-2). De rechtervleugelverdediger speelde 90 minuten, had een key pass en won vier van zijn negen grond duels. Karsdorp kreeg een 6,6 via Sofascore. Met dit verlies staat AS Roma inmiddels op plaats zes. Over een paar weken staat een mooi duel op de planning voor Karsdorp en zijn AS Roma. Zij nemen het dan op tegen Ajax voor de kwartfinales van de Europa League. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste wonnen zondag de uitwedstrijd van Hoffenheim met (1-2). Boëtius begon weer in de basis en beloonde zichzelf met een assist na het spelen van een goede wedstrijd. De aanvallende middenvelder speelde 82 minuten en kreeg een 7,7 via Sofascore. St. Juste begon zoals gewoonlijk in de basis en won 75% van zijn duels. De verdediger speelde 90 minuten en kreeg een 6,7 via Sofascore. Met deze overwinning staat FSV Mainz inmiddels niet meer in de degradatiezone, maar op plaats vijftien. Spanje Renato Tapia verloor zaterdag met (1-3) van Real Madrid. De Peruaanse middenvelder haalde een passnauwkeurigheid van 84% en kreeg een gele kaart. Ook won de middenvelder acht van zijn dertien grond duels. Tapia speelde 90 minuten en kreeg een 6,3 via Sofascore. Met dit verlies staat Celta de Vigo op plaats elf. Rusland Tonny Vilhena speelde donderdag de thuiswedstrijd tegen Dinamo Moskou. De middenvelder begon goed aan de wedstrijd door beheerst de (1-0) te maken, maar de wedstrijd kantelde in de tweede helft, doordat Krasnodar het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man speelde. Uiteindelijk verloor Vilhena de wedstrijd met (2-3). De middenvelder speelde 62 minuten en kreeg een 7,4 via Sofascore. België Ruud Vormer verloor zondag sinds lange tijd een competitiewedstrijd. Club Brugge verloor de wedstrijd met (0-2) van Royal Antwerp. Vormer speelde 90 minuten en won 90% van zijn duels. Via Sofascore kreeg de middenvelder een 7,4. Ondanks deze verloren wedstrijd staat Club Brugge nog met zestien punten bovenaan. Bulgarije Elvis Manu speelde zaterdag met (1-1) gelijk tegen Tsarsko Selo Sofia. Manu speelde 66 minuten en kon verder niet het verschil maken.