'Als je Feyenoord gaat vergelijken op topclub-niveau, dan loopt er ook een hoop dat niet goed genoeg is'

'Als je Feyenoord gaat vergelijken op topclub-niveau, dan loopt er ook een hoop dat niet goed genoeg is'

Feyenoord is zaterdagavond in eigen huis tegen een blamage aangelopen. Hekkensluiter FC Emmen bezorgde de Rotterdammers een moeizame avond. Het werd 1-1. Bij Radio Rijnmond wordt teruggeblikt op de wedstrijd.


'Topclub onwaardig', noemt Antoine van der Linden het. De in Rotterdam geboren oud-FC Emmen-speler zag dat Feyenoord het aanvallend moeilijk had. 'De enige waar echt dreiging vanaf kwam was Berghuis. Voor de rest is het gewoon te weinig, ook qua veldspel.' Hij verwacht meer van de andere aanvallers. Luis Sinisterra en Bryan Linssen haalden geen hoog niveau volgens Van der Linden. Linssen was vrijwel onzichtbaar. Hij had dan ook meer moeten zwerven om zich betrokken te laten raken met het spel denkt Van der Linden.

Ook de backs van Feyenoord brachten aanvallend niet genoeg volgens de oud-voetballer. Ze waren niet de enigen. 'Gezien de hele ploeg was het gewoon aanvallend, zeker de tweede helft, ver onder de maat.' Verdedigend was het de tweede helft ook niet best. Er ontstonden veel ruimtes doordat Feyenoord vrij hoog stond. Een aantal spelers lieten het na om met hun spelers mee te lopen zag Van der Linden. De goal die viel was arbitraal discutabel. Scheidsrechter Kevin Blom was overtuigd en gaf een penalty vanwege een overtreding van Lutsharel Geertruida. 'Hij raakt 'm wel, het is heel ongelukkig. Je kan 'm geven', concludeert Van der Linden.

De discussie of Dick Advocaat goed is voor deze ploeg of dat de selectie het niveau heeft dat Feyenoord wil hebben is al maanden bezig. Van der Linden heeft het niet over de positie van de trainer, maar zet wel zijn vraagtekens bij een aantal spelers. 'Als je Feyenoord gaat vergelijken op topclub-niveau, dan loopt er ook een hoop dat niet goed genoeg is. Ik vrees dat het bij plek vijf kan blijven', aldus Van der Linden.

Discussieer mee! 16 reacties

Gast2305608675

Je plaatst een bericht als Gast2305608675