FR-Huurlingen | Steeds meer huurspelers vinden plek in basiself

Vanwege het stilleggen van de Onder 21 competitie komen veel spelers niet aan voetballen toe. Vanwege het gebrek aan speeltijd en het stagneren van de ontwikkeling van veel jeugdspelers, zijn veel spelers van het elftal O21 verhuurd. Wekelijks zal er in deze rubriek een blik worden geworpen op de jeugdspelers. We houden hun verrichtingen tijdens de huurperiode bij en zullen korte verslagen doen. Vanwege de vele Feyenoorders die verhuurd zijn, gaan we Iedere dinsdag om 18:15 uur terugblikken op het afgelopen weekend met de rubriek FR-Huurlingen. Dylan Vente (verhuurd aan Roda JC) 69 minuten Roda JC – Jong Ajax 2-2 Vente is momenteel goed bezig bij Roda JC. De jonge aanvaller krijgt veel speeltijd en is vaak belangrijk voor Roda JC. Zo was hij ook dit weekend belangrijk voor de ploeg uit Kerkrade. Het jeugdproduct van Feyenoord maakte de 2-0, helaas was dit niet genoeg voor de overwinning. Jong Ajax kwam in de slotfase terug op gelijke hoogte, waardoor de einstand 2-2 was. Vente werd na 69 minuten gewisseld. Ramon Hendriks (verhuurd aan NAC Breda) 90 minuten NAC Breda – Helmond Sport 3-2 Hendriks beleefde met NAC een lastige avond in Breda. Het team van Hendriks stond lang op achterstand, maar wist op het laatst de wedstrijd naar zich toe te trekken. Bilate wist in blessuretijd een Bredase overwinning veilig te stellen. Hendriks valt al weken op met goede onderscheppingen en een aantal mooie passes naar voren. Hij is niet meer weg te denken uit de basis elf van NAC. [i]Marouan Azarkan speelde niet tegen Helmond Sport. De jonge vleugelflitser bleef 90 minuten aan de kant. [/i] [i]Sondre Skogen speelde niet voor Excelsior in de wedstrijd tegen Jong Utrecht. [/i] Naoufal Bannis (verhuurd aan FC Dordrecht) 90 minuten FC Dordrecht – Top Oss 1-2 Bannis krijgt veel speeltijd bij FC Dordrecht. De jonge aanvaller weet een hoop kansen te creëren, maar helaas laat het maken van velddoelpunten nog op zich wachten. De spits scoorde wel twee doelpunten uit een strafschop. Bernardo Silva (verhuurd aan FC Dordrecht) 90 minuten FC Dordrecht – Top Oss 1-2 Ook Silva heeft zich inmiddels in de basis geknokt van FC Dordrecht. En dat is wel bijzonder, want de Portugees kwam als middenvelder naar de Rotterdammers toe, maar speelt bij FC Dordrecht centraal in de verdediging. Francesco Antonucci (verhuurd aan FC Volendam.) 90 minuten NEC– FC Volendam 1-0 Francesco Antonucci begon in de basis tegen NEC. Hij speelde 90 minuten, maar wist daarin niet te imponeren. Volendam ging met 1-0 onnderuit tegen NEC. De Belg wist een aantal kansen te creeëren, maar deze gingen er helaas niet in. Vrijdag won FC Volendam dik van FC den Bosch. De Palingboeren waren met 1-5 te sterk. Antonucci speelde ook in die wedstrijd 90 minuten. Sven van Beek (verhuurd aan Willem II) 90 minuten Willem II Heerenveen 3-1 Sven van Beek speelde de gehele wedstrijd. Willem II behaalde een mooie zege op Heerenveen. De Tricolores wonnen met 3-1 van de club uit Heerenveen. Wouter Burger (verhuurd aan Sparta Rotterdam) 67 minuten Sparta – RKC 2-0 Steeds meer spelers spelen zich in de basis bij hun club, zo ook Wouter Burger. De veelzijdige middenvelder heeft zijn plekje gevonden in de basis van Sparta en ook Sparta zelf haalt meer punten met Burger in de basis. De Feyenoorder speelde in de wedstrijd tegen Sparta 66 minuten. Ian Smeulers (verhuurd aan Willem II) 7 minuten Willem II – Sc Heerenveen 3-1 De verdediger viel 7 minuten voor tijd in en dat was best verrassend. Normaal gesproken zou Jordens Peters invallen, de ervaren verdediger speelt al lang voor Willem II en wordt gezien als een belangrijke speler. Het is goed voor Smeulers dat hij inviel in plaats van Peters. Hopelijk gebeurt dat vaker. Luciano Narsingh (verhuurd aan FC Twente) AZ- FC Twente 4-1 Narsingh speelde dit weekend tegen AZ. De Alkmaarders waren veel te sterk en wonnen met 4-1. Narsingh was belangrijk bij de totstandkoming van de goal van de Tukkers. Uit de hoekschop van Narsingh scoorde Gudmundsson. George Johnston (verhuurd aan Wigan Athletic) 90 minuten, Plymouth FC – Wigan Athletic 0-2 Johnston speelde 90 minuten in de gewonnen wedstrijd tegen Plymouth FC. [i]Liam Kelly heeft zowel tegen Swindon als tegen Hull niet gespeeld. Tegen Hull City zat hij wel bij de selectie.[/i] Jordy Wehrmann (verhuurd aan FC Luzern) 73 minuten FC Luzern – FC Basel 1-4 Wehrmann is inmiddels een vaste kracht geworden bij FC Luzern. De Zwitsers, die een koopoptie hebben op de Nederlandse middenvelder, verloren dit weekend van FC Basel met 1-4. In de beker wonnen ze van FC Chiasso met 1-2. In die wedstrijd speelde Wehrmann 77 minuten.