'Hij bewees maar weer hoe belangrijk hij is voor dit Feyenoord'

Feyenoord speelde zondag de topper tegen PSV. In het Philips Stadion werd het 1-1. Allebei de ploegen hadden kansen op de overwinning, maar de kansen werden niet benut. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. We blikken met Oscar en Edo, redacteuren van FR-Fans.nl, terug op de topper in Eindhoven. Oscar zag dat Feyenoord een goede eerste helft speelde. 'Feyenoord speelde een goede eerste helft waarbij het met scherpe tegenaanvallen onder de druk van PSV vandaan speelde. Kansen van Sinisterra, Geertruida en Linssen horen erin te gaan. Helaas mocht dat niet zo zijn en bleef Feyenoord steken op 1-1.' Edo zag Sinisterra vaak de goede positie kiezen. 'Sinisterra kwam in de eerste helft vaak goed in de juiste positie. Helaas was de laatste pass of schot vaak zwak waardoor Feyenoord niet vaker tot scoren kwam. Ik vraag mij ook af of de assist van hem wel bedoeld was. Het leek er in mijn ogen op dat de pass voor Linssen was.' Edo vindt dat Sinisterra steeds beter gaat spelen. 'Zijn blessure was natuurlijk lang en hij heeft in de afgelopen weken/maanden regelmatig laten zien dat hij belangrijk kan zijn. Het is in ieder geval je beste optie op de linkerflank. Wat ik wel mis t.o.z. van de Sinisterra van vorig seizoen, is zijn dribbel. Toen was hij vaak onvoorspelbaar en kon hij zo drie man uitspelen in één actie.' Waar Feyenoord in de eerste helft nog veel grote kansen had, was dat in de tweede helft een stuk minder. 'In de tweede helft werden de Rotterdammers slordig en vergat het vechtlust om te zetten in diezelfde scherpe aanvallen en wel kansen te creëren en af te maken', vindt Oscar. Steven Berghuis speelde een goede wedstrijd vindt Edo. 'Berghuis bewees maar weer hoe belangrijk hij is voor dit Feyenoord. In een relatief matig seizoen voor hem heeft hij nog steeds zeven velddoelpunten en elf assists. Dat zijn na 25 wedstrijden uitstekende cijfers voor een rechtsbuiten. Haal hem weg en je zal veel goals verliezen.' Ook zag Edo een goede Orkun Kökçü. 'Kökçü liet voor een kleine 70 minuten opnieuw zien dat hij een groot talent is. In de eerste seizoenshelft, waar hij vaak kampte met blessures en pijntjes, liep het allemaal niet zo vlotjes. Nu hij langzamerhand weer echt fit begint te raken, ie hij al een paar weken een van je beste spelers. Hopelijk zal hij dit blijven volhouden de komende tijd en staat hij op 24 maart in de basis namens Turkije tegen het Nederlands Elftal.'