Oud-Feyenoorders | Heerlijke week voor Jeremiah St.Juste

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Feyenoord speelde afgelopen zondag voor het derde seizoen op rij met (1-1) gelijk bij de Eindhovenaren. De Rotterdammers misten in de eerste helft een handvol grote kansen, waarmee zij de wedstrijd op slot hadden kunnen gooien. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders wel hun kansen hebben afgemaakt? Engeland Georginio Wijnaldum speelt vanavond om 21.00 de uitwedstrijd tegen Wolverhampton. Wijnaldum en Liverpool hebben een overwinning hard nodig na de slechte resultaten in de Premier League. Terence Kongolo bleef afgelopen zaterdag wederom bankzitter tijdens de met (0-3) verloren wedstrijd tegen Manchester City. Italië Stefan de Vrij won afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Torino met (1-2). De Vrij begon zoals gewoonlijk weer in de basis en won 85% van zijn duels. De verdediger speelde weer 90 minuten en kreeg een 7,1 via Sofascore. Met deze overwinning loopt Inter Milan met drie punten uit op de nummer twee AC Milan, die afgelopen weekend verloren van Napoli. De Vrij staat nu met zijn club met negen punten voor op de nummer twee en koerst af op de Scudetto na elf jaar. Rick Karsdorp verloor zondag onnodig van Parma met (2-0). Karsdorp zat de hele wedstrijd op de bank, terwijl hij afgelopen week zijn contract verlengde bij AS Roma. Door dit gelijke spel is AS Roma met twee plaatsen gezakt naar plaats nummer zes op de ranglijst. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste wonnen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Freiburg met (1-0). Boëtius begon sinds een lange tijd weer in de basis en werd de Man of the Match aan de kant van FSV Mainz. De Aanvallende middenvelder speelde 90 minuten en kreeg een 7,7 via Sofascore. St.Juste begon zoals gewoonlijk in de basis en had een passnauwkeurigheid van 88%. De verdediger speelde ook 90 minuten en kreeg een 7,4 via Sofascore. St.Juste heeft afgelopen week ook te horen gekregen dat hij bij de voorselectie van het Nederlands Elftal zit en beleeft dus een heerlijke week. Met deze overwinning staat FSV Mainz gelijk in het aantal punten met de plek om degradatie play-offs en ook nog maar een punt achter de nummer veertien. Spanje Renato Tapia speelde zondag een bloedeloos gelijkspel (0-0) tegen Athletic Club. De middenvelder speelde 90 minuten, won ongeveer 60% van zijn duels en had een passnauwkeurigheid van 87%. De Peruaan kreeg een 7,3 via Sofascore. Rusland Tonny Vilhena won afgelopen zondag de uitwedstrijd van FK Tambov met (0-4). Vilhena begon in de basis en haalde een passnauwkeurigheid van wel 93%. De middenvelder werd in de 73’e minuut gewisseld en kreeg een 7,3 via Sofascore. België Ruud Vormer verspeelde afgelopen vrijdag sinds tijden twee punten in de uitwedstrijd tegen RC Sporting Charleroi (1-1). Vormer speelde 90 minuten en werd Man of the Match met een 7,8 via Sofascore. Met dit gelijkspel staat Club Brugge nog steeds bovenaan met zestien punten. Vandaag om 20.45 speelt Vormer de uitwedstrijd tegen KAA Gent. Bulgarije Elvis Manu won vrijdag de thuiswedstrijd met (1-0) van Arda Kardzjali. Manu begon in de basis, maar werd in de 63’e minuut gewisseld. Aanstaande dinsdag speelt Ludogorets de thuiswedstrijd tegen Lokomotiv Plovdiv.