Botteghin over vervelende privésituatie: 'Gelukkig is alles goed verlopen'

Botteghin over vervelende privésituatie: 'Gelukkig is alles goed verlopen'

Eric Botteghin kwam in 2015 over van FC Groningen naar Feyenoord. De Braziliaan won sindsdien twee keer de beker, twee keer de Johan Cruijff Schaal en in 2017 het landskampioenschap. Het had niet veel gescheeld of Botteghin was dit seizoen niet meer te vinden in Feyenoord-tenue.


Na 2019/2020 liep het contract van Botteghin af en pas nadat het termijn was verlopen verlengde hij met een jaar. De competitie lag al een aantal maanden stil door de coronacrisis. 'Toen wisten we niet helemaal hoe het voetbal zou verlopen', zegt de verdediger tegenover FeyenoordTV. 'Ik bleef in contact met Frank en met de trainer.' Uiteindelijk besloot Botteghin dus nog een jaar in Rotterdam. 'Het was ook niet leuk om de club zo te verlaten', doelt hij op het plotseling stoppen van de competitie.

De coronacrisis heeft in Brazilië hard toegeslagen. Allebei zijn ouders en zijn schoonmoeder raakten besmet met het COVID-19 virus. Ook zijn schoonvader werd positief getest. In zijn geval moest hij zelfs naar de Braziliaanse Intensive Care. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Twente raakte hij geblesseerd. Op de revalidatie stond zes weken, maar na vier weken was de ervaren verdediger alweer terug. Het was hierdoor een moeilijke periode voor hem. 'Gelukkig is alles goed verlopen', aldus Botteghin.

Lees meer over:

Discussieer mee! 11 reacties

Gast7875198002

Je plaatst een bericht als Gast7875198002