Oud-Feyenoorders | Wijnaldum belangrijk als aanvoerder van Liverpool

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Zondag wisten de Feyenoorders hun trouwe supporters wederom teleur te stellen, door een slechte week af te sluiten met een nederlaag in Alkmaar (4-2). Benieuwd of de Oud-Feyenoorders wel voor een goed resultaat konden zorgen? Engeland Georginio Wijnaldum speelde zondag de uitwedstrijd tegen de laatste plaats, Sheffield United. Wijnaldum begon zoals gewoonlijk in de basis en was zelfs de captain van the Reds deze wedstrijd. Naast dat de middenvelder de aanvoerdersband droeg, speelde hij ook een goede wedstrijd met een passnauwkeurigheid van 95% en won hij al zijn duels. Liverpool won de wedstrijd met (0-2), waar Wijnaldum 90 minuten speelde en een 7,2 kreeg via Sofascore. Terence Kongolo moest zondag weer vanaf de bank toekijken hoe zijn Fulham met (0-0) gelijk speelde tegen Crystal Palace. Italië Stefan de Vrij won zondag de thuiswedstrijd tegen Genoa met (3-0). De Vrij is met Inter Milan en persoonlijk aan een goede seizoen bezig en won tegen Genoa ook ongeveer 90% van zijn duels. De verdediger speelde weer 90 minuten en kreeg een 7,3 via Sofascore. Inter Milan staat nog steeds bovenaan de ranglijst. Rick Karsdorp verloor zondag met (1-2) van AC Milan. Karsdorp speelde een degelijke wedstrijd, maar kon niet belangrijk zijn voor zijn ploeg. De rechtervleugelverdediger speelde wel sinds een paar wedstrijden weer 90 minuten en kreeg een 7,0 via Sofascore. Met deze verloren wedstrijd is AS Roma weer gezakt naar plaats 5. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste verloren zondag de thuiswedstrijd van Augsburg met (0-1). De ploeg van de Oud-Feyenoorders was aan een goede reeks bezig, maar verzaakte zondag de degradatiezone te verlaten. St.Juste speelde weer 90 minuten en kreeg een 7,0 via Sofascore. Boëtius begon zoals de laatste tijd vanaf de bank en werd er in de 64’e minuut ingebracht, maar kon geen vuist maken. Boëtius kreeg een 6,7 via Sofascore. Spanje Renato Tapia speelde zondag de thuiswedstrijd tegen Real Valladolid. De Peruaan speelde weer vanaf de nummer zes positie, maar speelde een mindere wedstrijd dan normaal. Tapia verloor veel van zijn grond duels en pakte ook een gele kaart. De middenvelder speelde 90 minuten en kwam niet verder dan een gelijkspel (1-1). Tapia kreeg een 6,3 via Sofascore. Rusland Tonny Vilhena speelde zondag de thuiswedstrijd tegen FK Oeral. Vilhena begon op de bank, maar werd er in 63’e minuut ingewisseld. De middenvelder kwam erin en zorgde gelijk voor dreiging wat resulteerde in een assist, waardoor FK Krasnodar nog met (2-2) gelijk speelde. Vilhena kreeg via Sofascore een 7,9. België Ruud Vormer had dit weekend rust met zijn Club Brugge en speelt aanstaande donderdag de kwartfinale van de beker tegen Standard Luik. Bulgarije Elvis Manu zat zaterdag de hele wedstrijd op de bank en zag zijn Ludogorets met (1-0) winnen van CSKA Sofia.