Nieuwkoop: 'Ik ben altijd hard blijven trainen, blijven werken'

Bron: Feyenoord.nl
Op woensdagavond is het Feyenoord niet gelukt om te scoren tegen FC Groningen. Wel houden de Rotterdammers de nul en dus is de eindstand 0-0. Bart Nieuwkoop stond voor de tweede wedstrijd op rij in de basis. 'Ik denk dat we goed beginnen aan de wedstrijd', zegt Nieuwkoop tegenover FeyenoordTV. 'Ik denk dat we de opbouw goed verzorgen', voegt hij er nog aan toe. Hij zag een team dat makkelijk aan het voetballen was gekomen en een flink aantal kansen heeft gecreëerd. 'We moesten hier ook gewoon drie punten halen. Daarom baal ik ook ontzetten dat het niet is gelukt.' Volgens de rechtsback toonde Feyenoord veel meer initiatief ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Twente. De kansen gingen er echter niet in. Hij noemt het deels pech, maar vindt dat de ploeg het ook aan zichzelf te verwijten heeft dat de bal niet tegen de touwen vloog. De eerste helft was nog redelijk gelijk opgaand wat betreft de kansenverhouding, maar de bal was voor Feyenoord. De tactiek werd niet gewijzigd. 'Na rust op dezelfde voet verder', vertelt Nieuwkoop. Voor het eerst in lange tijd speelde Nieuwkoop weer vanaf het begin. 'Ik ben altijd hard blijven trainen, blijven werken.' Hij is blij dat hij weer mag spelen, maar voelt het wel in de benen dat hij in korte tijd twee wedstrijden had. Na zeventig minuten werd hij dan ook gewisseld voor Lutsharel Geertruida. 'Je voelt het wel dat je even twee maanden geen wedstrijd hebt gespeeld', aldus Nieuwkoop. Overigens is hij wel gewoon fit volgens zichzelf.