Oud-Feyenoorders | Strijdlustig duel tussen Stefan de Vrij en Zlatan Ibrahimović

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Afgelopen zondag speelde Feyenoord een draak van een wedstrijd, waarmee zij een ontluisterende week hebben afgesloten. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders in dit (derby)weekend wel mooie resultaten konden boeken? Engeland Georginio Wijnaldum zit in een zware dip met zijn Liverpool en moest het zaterdag thuis opnemen tegen Everton, in de Merseyside derby. De vorige derby eindigde in een (2-2) gelijkspel, waar deze keer Liverpool met (0-2) verloor. Deze nederlaag is een historische, aangezien Liverpool voor het laatst in 1923 vier keer achter elkaar verloor in de competitie. Wijnaldum speelde 90 minuten en haalde een passnauwkeurigheid van 98%. Via Sofascore kreeg de middenvelder een 7,1. Met deze nederlaag staat Liverpool inmiddels op de zesde plaats. Terence Kongolo speelt na zijn revalidatie bij de onder 23 van Fulham, zodat hij zijn ritme weer kan oppakken. De centrale verdediger won de wedstrijd met (2-0) van Sunderland onder 23. Italië Stefan de Vrij speelde zondag de altijd interessante Milanese derby, tegen AC Milan. De Vrij nam het op tegen Zlatan Ibrahimovic die hij van scoren af wist te houden. Inter Milan won de wedstrijd met (0-3). De Vrij speelde 90 minuten, won ongeveer 60% van zijn duels en had een passnauwkeurigheid van 94%. Via Sofascore kreeg de centrale verdediger een 7,2. Inter Milan staat door deze overwinning met vier punten voor op de nummer twee, AC Milan. Rick Karsdorp speelde zondag een bloedeloos gelijkspel tegen Benevento (0-0). Karsdorp speelde sinds tijden een slechte wedstrijd en werd daardoor gewisseld in de 72’e minuut. Karsdorp verloor veertien keer de bal en kreeg daardoor een 6,4 via Sofascore. Ondanks het gelijke spel staat AS Roma nog steeds op de derde plaats. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste speelden zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Borussia Monchengladbach. De twee Oud-Feyenoorders wonnen de wedstrijd met (1-2), waardoor zij in de laatste drie wedstrijden wel zeven punten hebben gepakt. St.Juste werd zelfs de Man Of The Match aan de kant van FSV Mainz, door een goede assist. St.Juste kreeg een 7,3 via Sofascore en speelde 90 minuten. Boëtius daarentegen weet de trainer nog niet te overtuigen van een basisplaats, waardoor de aanvallende middenvelder pas in de 81’e minuut erin werd gewisseld. Via Sofascore kreeg Boëtius een 6,4. Met deze overwinning staat FSV Mainz nog maar een punt achter de nummer 15. Spanje Renato Tapia speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen Valencia CF. De Peruaan zag dat zijn ploeg het goed vol hield met tien man tegen de club uit Valencia, maar kreeg in de 94’e en 98’e minuut twee goals tegen. Tapia verloor met zijn Celta de Vigo hierdoor de wedstrijd met (2-0). De Peruaan speelde 90 minuten, kreeg een gele kaart en haalde een 6,9 via Sofascore. Rusland Tonny Vilhena speelde zondag de achtste finale van de Russische beker tegen FC Sochi. Vilhena begon op de bank en werd na een achterstand het veld ingebracht, in de 63’e minuut. De Rotterdamse middenvelder wist nog te scoren in de 81’e minuut, maar het was niet genoeg voor een verlenging. Vilhena verloor met (1-2) van FC Sochi, waardoor zij uitgeschakeld zijn uit het bekertoernooi. België Ruud Vormer speelt vandaag om 20.45 de thuiswedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven. Bulgarije Elvis Manu speelde zaterdag de competitiewedstrijd tegen Lokomotiv Plovdiv. Manu begon na een blessure op de bank en werd er in de 79’e minuut erin gewisseld. De aanvaller verloor de wedstrijd uiteindelijk met (3-2). Ondanks dit verlies staat Ludogorets nog steeds bovenaan.