Oud-Feyenoorders | Wint De Vrij het cruciale duel om de koppositie?

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Afgelopen zondag speelden de Rotterdammers een uitstekende tweede helft, met een ruime overwinning als gevolg (5-0). De Feyenoorders zetten de lijn van twee weken geleden vrolijk door. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders ook een goed resultaat konden neerzetten. Engeland Georginio Wijnaldum speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen de Foxes, Leicester City. Wijnaldum en zijn Liverpool zijn bezig met een slechte reeks en waren wederom niet goed genoeg om drie punten mee terug te nemen. Liverpool verloor met (3-1), waar Wijnaldum goed was voor een passnauwkeurigheid van 90%. Wijnaldum speelde 87 minuten en kreeg een 6,6 via Sofascore. Liverpool staat inmiddels dertien punten achter op de nummer één Manchester City. Terence Kongolo zat eindelijk weer bij de selectie, maar kreeg nog geen speelminuten zondag. De centrale verdediger hield de bank warm en zag zijn Fulham uit met (0-2) winnen van de andere club uit Liverpool, Everton. Italie Stefan de Vrij speelde zondag de thuiswedstrijd tegen Lazio Roma. De Vrij won de wedstrijd met (3-1) na twee goals van Romelu Lukaku. De Vrij speelde 90 minuten en kreeg een 7,1 via Sofascore. Aanstaande zondag staat de derby uit Milaan voor de deur, waarin Inter Milan het opneemt tegen AC Milan. Tegelijkertijd is het ook de wedstrijd van de nummer één tegen de nummer twee, wat naar waarschijnlijkheid amusante beelden gaat opleveren. Inter Milan gaat de wedstrijd in als koploper, doordat AC Milan afgelopen weekend verloor. Rick Karsdorp won zondag de thuiswedstrijd tegen Udinese met (3-0). Karsdorp speelde een degelijke wedstrijd en behaalde een passnauwkeurigheid van 89%. De rechtervleugelverdediger speelde 90 minuten en kreeg een 6,8 via Sofascore. Met deze overwinning wisselen Juventus en AS Roma opnieuw van stuiver, waardoor AS Roma weer op plaats drie staat. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste speelde afgelopen zaterdag een knap (2-2) gelijkspel tegen Bayer Leverkusen. Boëtius begon weer vanaf de bank, maar kwam er in de 75’e minuut in. De aanvallende middenvelder kon niet veel uitrichten en kreeg een 6,3 via Sofascore. St.Juste speelde zoals gewoonlijk 90 minuten en won 75% van zijn duels. De verdediger kreeg een 6,7 via Sofascore. Spanje Renato Tapia wist na drie gelijke spelen eindelijk weer eens te winnen, door Elche met (3-1) te machtig te zijn. Tapia won 70% van zijn duels en was heer en meester op het middenveld van Celta de Vigo. De Peruaan speelde weer 90 minuten en kreeg een 7,6 via Sofascore. Rusland Tonny Vilhena zat niet bij de selectie van de met (3-2) gewonnen oefenwedstrijd, tegen Lokomotivi Tbilisi. België Ruud Vormer speelde afgelopen woensdag de bekerwedstrijd tegen Royal Antwerp. Vormer en zijn Club Brugge wonnen de wedstrijd met (3-1), waar Vormer een mooi doelpunt maakte. De wedstrijd van afgelopen zondag was uitgesteld door de weersomstandigheden. Aanstaande donderdag speelt Vormer de uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev voor de Europa League. Bulgarije Elvis Manu zat wederom niet bij de selectie, maar zag zijn Ludogorets met grote cijfers winnen van OFC Etar Veliko Tarnovo (6-0).