Bischop ziet miskoop: 'Het zegt genoeg over de status van deze speler'

Bischop ziet miskoop: 'Het zegt genoeg over de status van deze speler'

Een wedstrijd van twee gezichten, een bekend fenomeen voor de Feyenoordsupporters. Zeker in de tijd onder Giovanni van Bronckhorst en Jaap Stam waren de Rotterdammers extreem wisselvallig. Tegen Willem II speelde Feyenoord misschien wel zowel haar beste, als slechtste helft onder Dick Advocaat. De wedstrijd eindigde dan ook in de grootste overwinning onder de Haagse trainer. In de FC Rijnmond podcast wordt het spel van Feyenoord zoals gewoonlijk uitvoerig behandeld.


Feyenoord leek met name te voorzichtig te beginnen, iets wat typisch is voor de elftallen van Dick Advocaat, stelt Ruud van Os. De coach bracht in de rust Luis Sinisterra in voor Ridgeciano Haps, die een belabberde wedstrijd speelde, zag ook Van Os. "Dat project Haps moeten ze heel snel mee stoppen, want dat slaat helemaal nergens op." Volgens Bischop was de overwinning niet te wijten aan het inbrengen van de Colombiaan. "Zo'n goal op slag van rust tegen een degradatiekandidaat geeft dan de doorslag." De terugkeer van Justin Bijlow was volgens de heren succesvol en logisch. De keeper had weinig te doen en greep twee keer goed in. Dennis van Eersel gaat er van uit dat de opstelling zoals in de tweede helft gaat aantreden tegen sc Heerenveen voor de beker. De verslaggever weet dat Sinisterra tegen Willem II nog gespaard werd in de eerste helft, daar zal woensdag geen sprake van zijn.

Het aantrekken van Lucas Pratto wordt definitief als onnodig bestempeld. De Argentijn kwam voor een behoorlijke huursom over van River Plate en mocht zelfs bij een ruime voorsprong geen ritme opdoen, terwijl Bozenik en Jorgensen wel invielen. "Het zegt genoeg over de status van deze speler. Gegokt en verloren, zeggen ze dan." Ruud van Os hoopt dat Feyenoord Pratto nog terug kan sturen. In aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord in de beker speelde sc Heerenveen tegen AZ. Daar ontbraken de beide Veermannen in de basis, Van Eersel weet te melden dat dit uit voorzorg was op de bekerwedstrijd en verwacht dat ze beiden zullen spelen. Vooruitlopend op de wedstrijd na de kwartfinale werd bekend dat de halve finale tegen Ajax zal zijn. Volgens Van Os is dat beter dan wanneer de finale tegen Ajax zou zijn: "Dat scheelt toch een emmer gezeik."

Lees meer over:

Discussieer mee! 36 reacties

Gast2702776408

Je plaatst een bericht als Gast2702776408