FR-Huurlingen | Dylan Vente laat het zien

Vanwege het stilleggen van de Onder 21 competitie komen veel spelers niet aan voetballen toe. Vanwege het gebrek aan speeltijd en het stagneren van de ontwikkeling van veel jeugdspelers, zijn veel spelers van het elftal O21 verhuurd. Wekelijks zal er in deze rubriek een blik worden geworpen op de jeugdspelers. We houden hun verrichtingen tijdens de huurperiode bij en zullen korte verslagen doen. Iedere week zal er een uitblinker gekozen worden die extra in de belangstelling staat. De uitblinker van deze week is Dylan Vente. Er hebben niet veel huurlingen gespeeld, maar Vente was met een mooi overstapje betrokken bij de laatste goal. Hij is verhuurd aan Roda JC. Vanwege de vele Feyenoorders die verhuurd zijn, gaan we Iedere dinsdag om 18:15 uur terugblikken op het afgelopen weekend met de rubriek FR-Huurlingen. Deze week lag het competitievoetbal vanwege het winterse weer veelal stil. De meeste wedstrijden waren afgelast, wat betekent dat veel huurlingen niet in actie zijn gekomen. Hieronder een overzicht van de spelers, of de teams waaraan de spelers verhuurd zijn, die wel in actie zijn gekomen. Dylan Vente (Roda JC, 23 minuten. Roda JC – Jong PSV) De jonge aanvaller die al eerder zijn debuut maakte gold als grote belofte in de Kuip. De broer van zijn opa scoorde ooit de eerste goal in de Kuip en zelf was hij ook al trefzeker in het Rood en Wit. Zijn eerste goal scoorde hij op het Kasteel tegen Sparta. Helaas had hij een aantal grote namen voor zich en heeft het gebrek aan speeltijd zich erin geresulteerd dat hij eerst aan RKC werd verhuurd en nu aan Roda JC. Bij laatstgenoemde club speelt hij dit seizoen. Dit weekend viel hij in, in de wedstrijd tegen Jong PSV. De aanvaller liet zich zien bij de vijfde goal. Hij maakte een mooi overstapje en had hiermee een klein aandeel in de overwinning. Luciano Narsingh (FC Twente, 66 minuten, PSV – FC Twente) Narsingh speelde 66 minuten mee tegen zijn oude werkgever PSV. Met enkele schoten was de International gevaarlijk, maar hij wist samen met zijn team geen vuist te maken tegen een sterker PSV. De uitgeleende Feyenoorder werd na 66 minuten gewisseld voor Thijs van Leeuwen. Franco Antonucci (FC Volendam, 90 minuten, FC Volendam – Excelsior) De van Monaco overgekomen Belg speelt dit seizoen op huurbasis voor FC Volendam. Na een sterk begin waarin de Feyenoorder indruk wist te maken, raakte hij geblesseerd. Na een aantal weken is hij terug en staat hij weer in de basis. Antonucci is vaak bepalend met loopacties en goede passes. Helaas wist hij tegen Excelsior dit niet te doen, of in ieder geval geen beslissende momenten te creeëren. Hij verloor met zijn team met 0-2 tegen Excelsior. Sondre Skogen (Excelsior, 0 minuten, FC Volendam – Excelsior) De van Rosenborg overgekomen Noorse Feyenoorder kwam niet in actie voor de Kralingers. Hij bleef 90 minuten op de bank. Liam Kelly (Oxford United, 12 minuten, Doncaster Rovers – Oxford United) De klein Ier die met Stam uit Engeland meekwam naar Feyenoord speelde 12 minuten in de wedstrijd tegen Doncaster. De verhuurde Feyenoorder kwam niet verder dan een vrije trap in de muur. Oxford verloor met 3-2 van ‘The Rovers’. George Johnston (Wigan Athletic, 0 minuten, Wigan Atletic – AFC Wimbledon) Johnston speelde niet mee in de wedstrijd tegen AFC Wimbledon. Wigan verloor met 3-2 tegen AFC Wimbledon. Jordy Wehrmann (FC Luzern, niet bij de selectie, Servette FC – FC Luzern) De dynamische middenvelder Jordy Wehmann vertrok op de laatste dag van de Nederlandse transferperiode naar FC Luzern. De jonge Feyenoorder wil zich graag bewijzen en volgend jaar als volwaardig eerste elftalspeler terugkeren in Rotterdam. Hij hoopt in deze transferperiode zowel zichzelf als Technisch Directeur Frank Arnesen te overtuigen van zijn eigen kunnen. De eerste wedstrijd kwam nog te vroeg. Bernardo Silva, Naoufal Bannis, Mikael Johnsen, Marouan Azarkan, Ramon Hendriks, Wouter Burger, Sven van Beek en Ian Smeulers kwamen allen vanwege het winterse weer niet in actie. Wedstrijden komende week Excelsior - Vitesse (Beker), Sondre Skogen Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard (Burger) Feyenoord Willem II (Sven van Beek en Ian Smeulers) NAC Breda - FC Eindhoven (Azarkan en Hendriks) Jong Ajax - FC Dordrecht (Johnsen, Silva en Bannis) Excelsior - Roda JC (Vente en Skogen) Bristol Rovers - Oxford United (Kelly) Northampton - Wigan Athletic (Johnston) FC Luzern - Lugano (Wehrmann)