'Het is beter dat hij eerst bij een andere club het vak leert'

'Het is beter dat hij eerst bij een andere club het vak leert'

Sinclair Bischop begrijpt wel dat Dirk Kuyt heeft besloten om Feyenoord te verlaten en zich verder te gaan ontwikkelen als trainer bij een andere club. Feyenoord maakte dinsdagochtend bekend dat Kuyt de club per direct verlaat.


"Het is beter dat hij eerst bij een andere club het vak leert", zegt Bischop tegen Rijnmond. De Feyenoord-watcher weet dat de voormalig technisch directeur Martin van Geel had beloofd dat Kuyt hoofdtrainer zou worden. "In de tussentijd liep hij mee op meerdere posities binnen de club. Hij was trainer van een jeugdteam en liep mee met Martin van Geel." Uiteindelijk vertrok van Geel, en werden de plannen anders.

Frank Arnesen vond het nog te vroeg om Kuyt nu al hoofdtrainer te maken, waardoor er is gekozen voor Arne Slot. "Je ziet vaak dat beginnende trainers het moeilijk hebben. Dat was zelfs bij Giovanni van Bronckhorst het geval. Hij was lange tijd assistent, maar ook toen hij de hoofdtrainer was ging het niet in één keer goed. De club verloor toen zeven wedstrijden op rij en Dick Advocaat werd ingevlogen om hem te helpen."

Lees ook

Dirk Kuyt kiest voor trainerschap buiten Feyenoord

Dirk Kuyt vertrekt bij Feyenoord om zich verder te kunnen ontwikkelen als coach en heeft zijn contract in onderling overleg beëindigd. Technisch directeur Frank Arnesen had Kuyt komende zomer graag in een functie voor de club...

Lees meer over:

Discussieer mee! 36 reacties

Gast2128972910

Je plaatst een bericht als Gast2128972910