Oud-Feyenoorders | Wijnaldum scoort na geweldige aanval

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Zondag boekte Feyenoord, weer sinds een paar wedstrijden, een heerlijke overwinning. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders ook goede zaken konden doen? Engeland Georginio Wijnaldum speelde zondag de uitwedstrijd tegen de club uit het oosten van Londen, West Ham United. Wijnaldum begon zoals gewoonlijk in de basis, ondanks enig kritiek van analisten en supporters op het spel van de middenvelder, de laatste tijd. Wijnaldum speelde een goede wedstrijd en beloonde zijn spel met een doelpunt, na een geweldige aanval. Naast het doelpunt speelde Wijnaldum 90 minuten en behaalde hij een passnauwkeurigheid van 92%. Via Sofascore kreeg de middenvelder een 7,6. Met deze overwinning (1-3) doet Liverpool weer volop mee om de titelstrijd. Terence Kongolo kampt sinds zijn terugkeer, aan het begin van het nieuwe jaar, nog steeds met achillespees problemen. De centrale verdediger zag zijn Fulham met (2-2) gelijk spelen tegen West-Bromwich Albion. Italië Stefan de Vrij kreeg zaterdag rust van Antonio Conte. De verdediger begon op de bank in een (4-0) gewonnen wedstrijd tegen Benevento. De Vrij kwam er in de 74’e minuut in, maar kon niet veel spectaculairs meer verrichten. De Vrij kreeg van Sofascore een 6,6. Rick Karsdorp speelde zondag de thuiswedstrijd tegen Hellas Verona. Karsdorp begon in de basis, maar wist niet bij de doelpunten van zijn ploeg betrokken te zijn. AS Roma won de wedstrijd met (3-1) en Karsdorp werd in de 86’e minuut gewisseld. Via Sofascore kreeg de rechtervleugelverdediger een 6,6. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste kregen het dit weekend niet voor elkaar om twee wedstrijden achter elkaar te winnen. De Oud-Feyenoorders verloren met (2-0) van VFB Stuttgart. St.Juste was de beste man aan de kant van FSV Mainz, door 100% van zijn grond duels te winnen. De verdediger speelde 90 minuten en kreeg een 7,2 via Sofascore. Boëtius begon net zoals vorige week weer vanaf de bank, waar hij deze week wel in de 75’e minuut werd ingewisseld. Via Sofascore kreeg de middenvelder een 6,5. Spanje Renato Tapia speelde zondag een bloedeloos (0-0) gelijkspel tegen Granada. De Peruaan speelde ondanks het gelijke spel een sterke wedstrijd. De Oud-Feyenoorder won ongeveer 95% van al zijn duels en behaalde een passnauwkeurigheid van 84%. Tapia speelde 90 minuten, kreeg een 8,1 via Sofascore en is met dit gelijke spel van de negende plaats naar de tiende plaats gezakt. Rusland Tonny Vilhena speelde afgelopen weekend geen wedstrijd, maar won afgelopen woensdag wel twee oefenwedstrijden. De eerste oefenwedstrijd werd met (1-0) gewonnen van Riga. De tweede wedstrijd werd met (3-0) gewonnen van Shakhtyor. Belgie Ruud Vormer speelde zondag de thuiswedstrijd tegen Standard Luik. De wedstrijd werd met (3-1) gewonnen. Vormer werd in de 83’e minuut gewisseld, maar ziet zijn Club Brugge richting de landstitel stormen. Bulgarije Elvis Manu zat wederom niet bij de selectie van Ludogorets Razgrad. De Oud-Feyenoord aanvaller zag zijn ploeg de oefenwedstrijd met (1-2) winnen van Dynamo Kiev.