Oud-Feyenoorders | Rick Karsdorp maakt belangrijk doelpunt

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Zondag verloren de Feyenoorders van AZ, waardoor zij in twee (verloren) wedstrijden met drie plaatsen zijn gezakt. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders het wel goed konden doen op de ranglijst? Engeland Georginio Wijnaldum speelde zondagavond de FA Cup wedstrijd tegen Manchester United. Waar de competitiewedstrijd een week geleden in (0-0) eindigde, verloor de middenvelder nu met (3-2). Wijnaldum speelde vanaf de rechterkant van het middenveld, waar hij Paul Pogba en af en toe landgenoot Donny van de Beek tegenkwam. De Oud-Feyenoorder speelde 62 minuten en kreeg een 6,4 via Sofascore. Liverpool heeft inmiddels al drie wedstrijden (in alle competities) achter elkaar niet gewonnen en moeten dus het tij keren, om weer mee te blijven doen om de titel. Terence Kongolo zat afgelopen zondag weer niet bij de selectie. De Oud-Feyenoorder zag zijn Fulham er met (0-3) afgaan in de FA Cup wedstrijd tegen Burnley. Italië Stefan de Vrij speelde zaterdag een bloedeloos (0-0) gelijkspel tegen Udinese. De Vrij won 100% van zijn luchtduels en wist ook een passnauwkeurigheid van 95% te behalen. De verdediger speelde 90 minuten en kreeg een 7,3 via Sofascore. Inter Milan heeft zichzelf te kort gedaan dit weekend, aangezien de koploper AC Milan 3 punten verloor. Als de ploeg van De Vrij gewonnen had, stonden zij gedeeltelijk bovenaan. Rick Karsdorp beleefde na een paar mindere wedstrijden weer een mooi weekend. De rechtervleugelverdediger won met (4-3) van Spezia. Karsdorp wist zijn goede spel te belonen met zijn eerste doelpunt voor AS Roma. Karsdorp werd gewisseld in de 81’e minuut en kreeg een 7,0 via Sofascore. Met deze overwinning staat AS Roma weer op de derde plek en kan het nog steeds hopen op de Scudetto (titel van Serie A). Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste speelden zaterdag de thuiswedstrijd tegen RB Leipzig. St.Juste begon in de basis, waar Boëtius niet aan speelminuten toe kwam. Sinds lange tijd liet de ploeg van de twee Oud-Feyenoorders zien dat zij strijdlust hadden en wonnen de wedstrijd met (3-2). St.Juste speelde 90 minuten en won drie van zijn vier grond duels. Via Sofascore kreeg de verdediger een 6,3. Spanje Renato Tapia speelde zondag de thuiswedstrijd tegen Eibar. De wedstrijd eindigde in een (1-1) gelijkspel. De Peruaan speelde 90 minuten, kreeg een gele kaart en haalde een 7,0 via Sofascore. Met dit gelijkspel staat Celta de Vigo op de negende plaats. Rusland Tonny Vilhena speelde woensdag de oefenwedstrijd tegen Legia Warschau. Vilhena kwam met acht andere teamgenoten er na de rust in. De wedstrijd eindigde in een (0-0) gelijkspel. Belgie Ruud Vormer won zondag met (3-2) van KRC Genk. Vormer is met zijn Club Brugge in bloedvorm en winnen de ene na de andere wedstrijd. De middenvelder wist naast zijn goede spel ook een doelpunt te maken in de 65’e minuut. Club Brugge staat inmiddels met twaalf punten voor op plaats twee, KRC Genk. Bulgarije Elvis Manu speelde zaterdag de oefenwedstrijd tegen Sjachtar Donetsk. De wedstrijd eindigde in een (2-2) gelijkspel. Manu zat deze wedstrijd niet bij de selectie.