'Feyenoord begon in Amsterdam met een luier om'

Bron: Nos.nl
Het is Feyenoord niet gelukt om een goed resultaat neer te zetten in de 196e Klassieker. In de Johan Cruijff ArenA waren de Amsterdammers met 1-0 te sterk door een doelpunt van Gravenberch in de 22e minuut. Ondanks een aantal goede mogelijkheden wist de ploeg van coach Dick Advocaat niet te scoren. 'Feyenoord begon in Amsterdam met een luier om', is de stelling van oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk bij het Studio Voetbal van de NOS. 'Waar ik mij vandaag vooral aan heb gestoord is de manier waarop Feyenoord aan de wedstrijd begon. Precies zoals Advocaat dat had gezegd in aanloop naar deze wedstrijd - Feyenoord kan geen druk zetten. Onzin', zegt Van Hooijdonk. 'Ajax heeft de beste ploeg van Nederland en als je in staat bent om dat team zo onder druk te zetten, zoals Feyenoord in de tweede helft deed, dan moet dat tegen de rest ook kunnen.' De succesvolle oud-coach van Feyenoord, Giovanni van Bronckhorst, vindt dat Feyenoord zichzelf heeft tekort gedaan tegen Ajax. 'Ajax heeft natuurlijk een geweldige ploeg en om naar Amsterdam af te reizen en tegen deze ploeg een goed resultaat te behalen is niet makkelijk - maar Feyenoord had dat vandaag kunnen doen. Ajax pijn doen had vandaag gekund. Feyenoord speelde fantastisch, met name de verdediging. Als ik kijk naar de jonge backs van vandaag - Geertruida en Malacia - die hebben geweldig gespeeld. Wat een ontwikkeling maken deze twee jongens door.' Oud-speler van o.a. PSV en Barcelona, Ibrahim Afellay, vindt het jammer dat Feyenoord het goede spel uit de tweede helft niet wist te bekronen met een beter resultaat. 'Naarmate de tweede helft vorderde werd Feyenoord steeds sterker en begon ik steeds meer sympathie te krijgen voor de Rotterdammers. Ze speelden, op eerste twintig minuten na, een geweldige wedstrijd. Zuur dat je dan zonder punten moet terugreizen.'