Oud-Feyenoorders | Oud-Feyenoorders blinken uit in Italiaanse topper

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Feyenoord deed afgelopen weekend goede zaken, door met twee punten in te lopen op de nummers één en twee, Ajax en PSV. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders dit weekend ook een goed resultaat konden halen? Engeland Georginio Wijnaldum speelde vrijdagavond de FA Cup wedstrijd tegen Aston Villa. Wijnaldum moest tegen een piepjong Aston Villa, dat met alleen maar jeugdspelers speelde, door een zware corona uitbraak. De Rotterdamse middenvelder scoorde sinds lange tijd weer, won de wedstrijd met (1-4) en speelde 90 minuten. Wijnaldum behaalde naast zijn goal ook een passnauwkeurigheid van 89% en kreeg via Sofascore een 7,2. De tegenstander van Liverpool voor de volgende ronde wordt vandaag bekend gemaakt. Terence Kongolo maakte afgelopen zaterdag eindelijk zijn rentree voor Fulham FC. De centrale verdediger speelde de FA Cup wedstrijd tegen QPR en won deze met (0-2). Kongolo speelde 67 minuten en kreeg een 7,1 via Sofascore. Italië Stefan de Vrij speelde zondag de kraker tegen het AS Roma van Rick Karsdorp. Beide spelers stonden in de basis en wisten er een spannende wedstrijd van te maken. De twee Oud-Feyenoorders moesten uiteindelijk de punten delen, doordat Pellegrini in de 86’e minuut de gelijkmaker scoorde voor AS Roma. Stefan de Vrij speelde de volle 90 minuten en won 75% van zijn duels. Karsdorp speelde ook 90 minuten, maar had deze wedstrijd geen aandeel bij een doelpunt. Beide Oud-Feyenoorders hadden een pass nauwkeurigheid van ruwweg 95%. De Vrij kreeg een 7,0 via Sofascore, waar Karsdorp een 6,9 kreeg. De clubs van de twee verdedigers doen nog vol mee om het kampioenschap. De Vrij staat met Inter Milan op de tweede plaats achter stadsgenoot, AC Milan. Karsdorp staat op derde plaats met zijn AS Roma en wordt gevolgd door het Juventus van Cristiano Ronaldo. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste verloren dit weekend hun elfde wedstrijd van dit seizoen van Frankfurt met (0-2). Beide Oud-Feyenoorders konden deze wedstrijd niet het verschil maken, waar Boëtius ook in de 77’e minuut werd gewisseld. St.Juste speelde 90 minuten, maar kreeg geen grip op de spits van Frankfurt, André Silva, die twee keer het net trof. Boëtius kreeg een 6,5 via Sofascore en St.Juste een 6,2. Door dit verlies staat FSV Mainz op de laatste plaats. Spanje Renato Tapia zag zijn Celta de Vigo afgelopen vrijdag met (0-4) verliezen. Tapia zat niet bij de selectie, vanwege één wedstrijd schorsing. Rusland Tonny Vilhena kan nog steeds genieten van zijn winterstop, doordat zijn eerstvolgende wedstrijd pas op donderdag 21 januari is. België Ruud Vormer speelde zondag de uitwedstrijd tegen STVV. De wedstrijd werd gewonnen met (1-2) waar debutant Bas Dost meteen scoorde. Vormer speelde 90 minuten en staat nog steeds bovenaan de ranglijst. Bulgarije Elvis Manu speelt zijn eerste wedstrijd, na de winterstop, pas op 31 januari en kan voorlopig nog genieten van de winterstop.