Oud-Feyenoorders | Rick Karsdorp blinkt weer uit bij AS Roma

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Met vanaf deze week, op veel verzoek, een extra Oud-Feyenoorder. Zondagmiddag won Advocaat, net zoals bij zijn debuut als Feyenoord-coach, met (0-3) van VVV Venlo. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders dit weekend ook gemakkelijk konden winnen? Engeland Georginio Wijnaldum speelde zondagavond een uitwedstrijd tegen het Fulham van Terence Kongolo. The Reds kwamen laat in de wedstrijd, door weer een goal van de Messi uit Egypte, Mohamed Salah, op gelijke hoogte. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een (1-1) gelijkspel. Wijnaldum had na een mooie goal vorige week, deze keer niet het venijn om beslissend te zijn. De middenvelder haalde een passnauwkeurigheid van 91%, maar verloor acht keer de bal. Wijnaldum speelde 90 minuten en kreeg via Sofascore een 6,6. Terence Kongolo kon niet tegen zijn landgenoot Georginio Wijnaldum in actie komen, door een langdurige blessure. Kongolo zag zijn ploeg het Liverpool moeilijk maken en een mooi resultaat boeken, maar had natuurlijk liever zelf op het veld gestaan. Italië Stefan de Vrij speelde zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Cagliari. De ploeg van de oud-Feyenoord verdediger besliste de wedstrijd uiteindelijk pas in de slotfase, nadat het voor 78 minuten op achterstand stond. Inter Milan wist de wedstrijd uiteindelijk te winnen met (1-3). De Vrij kreeg een 7,3 via Sofascore en staat nog steeds op de tweede plek in de Serie A. Rick Karsdorp had zondagmiddag geen kind aan Bologna. De rechtervleugelverdediger wist de wedstrijd met (1-5) te winnen. Karsdorp, dit tot nu toe een erg goed seizoen draait, was ook deze wedstrijd weer van belang. De Rotterdammer gaf een assist en won vier van zijn zes grond duels. Karsdorp speelde 89 minuten en kreeg een 7,7 via Sofascore. Duitsland Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste wisten zaterdag weer niet te winnen. FSV Mainz verloor de wedstrijd namelijk met (0-1) van FC Köln. In de 76’e minuut pakte Köln nog een rode kaart, maar de club van de twee oud-Feyenoorders kregen het niet voor elkaar om er nog een gelijkspel uit te slepen. Boëtius speelde een slechte wedstrijd en werd in de 68’e minuut gewisseld met een score van een 6,9 via Sofascore. St.Juste speelde een redelijke wedstrijd door 90% van zijn duels te winnen. De verdediger speelde 90 minuten en kreeg een 7,2 via Sofascore. Spanje Renato tapia trapt vanavond om 21.00 af tegen Cadiz. Rusland Net zoals vorige week wist de ploeg van Tonny Vilhena met (5-0) te winnen. Daarentegen begon Vilhena tegen Lokomotiv op de bank en viel in de 64’e minuut in. Vilhena wist na zijn invalbeurt geen aandeel te hebben bij de resterende doelpunten en kreeg een 6,7 via Sofascore. België Ruud Vormer zat zondag weer niet bij de wedstrijdselectie van Club Brugge, door een positieve coronatest, maar zag zijn ploeg wel met (0-2) winnen van Antwerp. Bulgarije Elvis Manu speelde zondag een thuiswedstrijd tegen Cherno More. De aanvaller won de wedstrijd met (1-0) en staat met twee wedstrijden minder te spelen stijf bovenaan, in de Bulgaarse competitie. Ludogorets Razgrad, de club van Manu, heeft al vijf keer op rij gewonnen in de competitie, maar wist daarentegen geen enkele wedstrijd in de Europa League te winnen. Elvis Manu speelde zondag 76 minuten.