Blessure onnodig: 'Dat was wel een hele logische wissel geweest'

Blessure onnodig: 'Dat was wel een hele logische wissel geweest'

Feyenoord won met 0-3 betrekkelijk makkelijk van VVV-Venlo. Na een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning kon de ploeg van Advocaat weer eens drie punten bijschrijven. Advocaat toonde zich behoorlijk geïrriteerd na kritiek op het spel van Feyenoord. In de AD Voetbalpodcast wordt ingegaan op Feyenoord met de stelling: 'Dick Advocaat heeft gelijk, wij van de pers zijn veel te negatief.'


Sjoerd Mossou is het daar niet mee eens, "Donderdag was er toch alle reden om negatief te zijn, dat was niet om aan te zien." De coach heeft in de eredivisie zeer goed gepresteerd en staat slechts vier punten achter op koploper Ajax. Maarten Wijffels vond dat Dick Advocaat duidelijk was in zijn mening over Feyenoord na de opmerkingen die de coach maakte voorafgaand aan de wedstrijd tegen Wolfsberger. "Vrij vertaald vindt hij het eigenlijk helemaal niks. Dat hij niet voortijdig gaat stoppen snap ik wel. Het zou wat zijn als je je carrière zo afsluit."

Sjoerd Mossou meent dat Advocaat eigenlijk wel opgelucht is dat het Europese avontuur van Feyenoord voorbij is. De breedte van de selectie van Feyenoord is daarin het belangrijkste obstakel. Mossou stelt dan ook dat de blessure van Berghuis onnodig was: "Bij 2 of 3-0 wissel je zo'n speler toch gewoon gelijk. Het klinkt een beetje goedkoop omdat hij ook daadwerkelijk geblesseerd raakt en als het niet gebeurt hoor je er niemand over. Maar dat was wel een hele logische wissel geweest." Waarmee de journalist andermaal onderstreept dat de coach zijn belangrijke spelers te weinig in bescherming neemt.

Lees meer over:

Discussieer mee! 25 reacties

Gast9231399297

Je plaatst een bericht als Gast9231399297