Advocaat wijst probleem aan: 'Dat kunnen ze niet'

Advocaat wijst probleem aan: 'Dat kunnen ze niet'

Feyenoord is klaar in Europa. Na een zwakke pot voetbal interviewde Dennis van Eersel Dick Advocaat. "We hadden een goed gevoel bij voor de wedstrijd'', aldus Advocaat tegen Rijnmond. ''En het had ook helemaal niet zo hoeven lopen deze wedstrijd." De coach vond dat zijn ploeg niet genoeg strijd kon leveren.


Wolfsberger wist die strijd wel te leveren, meer dan de Feyenoorders op de vraag of de Rotterdammers dat niet kunnen opbrengen zegt de trainer: "Nee dat kunnen ze niet, dit is een ploeg die wil voetballen. Als je dan tegen een ploeg speelt met zoveel agressie dat kunnen ze niet. We hebben verloren van de agressie niet van de tactiek." Ondanks een knappe overwinning op CSKA staat Feyenoord dus met lege handen. "Het is jammer dat je in deze poule niet door kan komen. We wilden allemaal graag een ronde verder komen. Dat is niet gelukt en we moeten kijken waar dat aan ligt."

Advocaat vond wel dat zijn ploeg de betere was: "Je bent ondanks het spel de ploeg die dicteert, ondanks dat je geen kansen creëert." Desondanks denkt Advocaat dat hij wel de persoon is die Feyenoord weer aan het voetballen krijgt. Het negatieve sentiment kan met hem aan het roer doorbroken worden als het aan Advocaat zelf ligt: "Dat zal de komende weken blijken of we dat gaan keren. Ik heb dat vertrouwen wel, het grote voordeel is dat er een aantal spelers terugkeren die in het elftal horen, die hebben we gemist. Als we het vertrouwen niet zouden hebben, of de spelers niet in de trainer dan stop ik er mee. Maar dat gevoel heb ik nog niet. We hebben een jaar laten zien dat we aardig kunnen spelen maar ook niet."

Lees meer over:

Discussieer mee! 34 reacties

Gast160983442

Je plaatst een bericht als Gast160983442