Advocaat kritisch op Senesi: 'Het had een abc-tje moeten zijn'

Advocaat kritisch op Senesi: 'Het had een abc-tje moeten zijn'

Feyenoord lijkt met Marcos Senesi een groeibriljant in de selectie te hebben. De Argentijnse verdediger schoot dit seizoen ook al twee keer op schitterende wijze raak en dat zorgt voor veel aandacht in de media. Ook is Feyenoord van plan het tot 2023 lopende contract open te breken, waarna de verdediger alleen voor een absoluut recordbedrag mag vertrekken.


Ondanks de aandacht van de media, denkt Dick Advocaat niet dat zijn goals hem verder brengen in het voetbal. “Clubs uit de grote competities kijken vooral naar hoe spelers zich staande houden in grote wedstrijden”, aldus Advocaat in het Algemeen Dagblad. De trainer weet dat een prestatie tegen Fortuna geen graadmeter zijn.

In Argentinië kwam de goal naar boven en hebben afgevaardigden van het nationale elftal de hele wedstrijd bekeken. Senesi speelde tegen Fortuna een degelijke wedstrijd, maar Advocaat vindt ook dat Senesi niet scherp was. “Maar als ze alleen de eerste minuut terugkijken zien ze een verdediger die zomaar meeloopt met Zian Flemming, terwijl het een abc'tje had moeten zijn dat hij naar voren was gestapt. De bal aanvallen. Flemming had dan altijd buitenspel gestaan. Weg gevaar. Ik vind Senesi een goede speler, maar het verbaasde mij dat hij die situatie zo inschatte, omdat het voor verdedigers met kwaliteit gewoon duidelijk had moeten zijn wat daar had moeten gebeuren.''

Lees meer over:

Discussieer mee! 38 reacties

Gast2744201304

Je plaatst een bericht als Gast2744201304