'Gelukkig is Advocaat ervaren genoeg om ermee om te gaan'

Zondagmiddag wist Feyenoord te winnen van Fortuna Sittard. In Sittard werd het 1-3 voor de Rotterdammers, ondanks de vroege achterstand en de snelle rode kaart van Orkun Kökçü. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. We blikken met Harm Jan en Jeroen, redacteuren van FR-Fans.nl, terug op de winst in Sittard. Harm Jan vond Feyenoord goed spelen zondag. 'Feyenoord liet zich in het eerste kwartier weer eens zien as Feyenoord onder Dick Advocaat. De Rotterdammers kwamen binnen een minuut op achterstand, waarbij meer spelers iets fout leken te doen i.p.v. goed. Toen 13 minuten later Kökçü ook nog eens van het veld moest nadat Jørgensen een balletje te kort gaf en Kökçü meer agressie toonde dan de laatste maanden stond Feyenoord al met 1-0 achter en een man minder.' Jeroen zag dat Feyenoord slordig begon aan de wedstrijd. 'Ze stonden gewoon niet op te letten bij de eerste goal. Zo'n bal door het centrum mag nooit, al was die bal volgens mij wel houdbaar. Nadat Kökçü in mijn ogen onterecht rood kreeg, het was niet gemeen of gevaarlijk spel maar eerder ongelukkig, dacht ik daar gaan we weer. Een typisch Feyenoord begin, maar wat daarna gebeurde was ook weer typisch Feyenoord, karakter tonen en jezelf terug knokken in de wedstrijd.' Marcos Senesi scoorde een prachtig doelpunt. 'Waar Feyenoord voorin met Berghuis maar één scorende speler lijkt te hebben, staan de verdedigers allemaal stuk voor stuk op om Feyenoord de reddende hand te geen', zegt Harm Jan. 'Gisteren was het Senesi die dit seizoen een patent op mooie doelpunten lijkt te hebben die op schitterende wijze de 1-1 binnen schoot uit een afgeslagen corner.' Jeroen sluit kritisch af. 'De tweede helft hebben ze rustig uitgespeeld, weinig weggegeven. Uiteindelijk was het een simpele overwinning, maar het slechte begin geeft toch weer stof tot nadenken. Gelukkig is Advocaat ervaren genoeg om ermee om te gaan.'