Shaqueel van Persie in voetsporen van zijn vader

Shaqueel van Persie in voetsporen van zijn vader

Shaqueel van Persie (Feyenoord Onder 15) is de eerste jeugdspeler van Feyenoord ooit die de prijs voor ‘Goal of the Month’ in ontvangst mag nemen. Zijn prachtige doelpunt tegen Ajax Onder 15 is verkozen tot het mooiste Feyenoord-doelpunt in de maand oktober. Shaqueel trad daarmee in de voetsporen van zijn vader Robin, die de prijs ook al eens in ontvangst mocht nemen.


Het doelpunt van Shaqueel van Persie ontving in de finale van de verkiezing de meeste van in totaal 13.200 stemmen op het Instagram-kanaal van Feyenoord. Al in de halve finale kon hij rekenen op de stem van Steven Berghuis, die met zijn goal tegen Willem II ook kans maakte op de bokaal.

Unicum
Er was opnieuw keuze uit in totaal acht doelpunten uit alle competities. Niet alleen de goals van het eerste elftal kunnen worden genomineerd, ook treffers uit wedstrijden van Jong Feyenoord en elftallen van Feyenoord Academy maken hierop kans. Het gebeurde echter nog niet eerder dat een jeugdspeler de prijs won.

De omhaal van Van Persie tegen Ajax ging begin oktober al viral en was nu voor Feyenoord-supporters een winnaar, al gingen er ook veel stemmen naar Aymen Sliti. De ploeggenoot van Shaqueel bij Feyenoord Onder 15 maakte in dezelfde wedstrijd na een slalom een schitterende treffer en greep met 42% van de stemmen maar net naast de persoonlijke prijs.

Shaqueel van Persie kreeg de prijs voor ‘Goal of the Month’ uit handen van zijn trainer Gaston Taument. Bekijk het item in de videospeler. Wil je volgende maand ook mee bepalen wie de prijs krijgt voor het doelpunt van de maand? Houd dan het officiële Instagram-account van Feyenoord goed in de gaten. Na afloop van elke maand volgt een nieuwe verkiezing.

Klik hier voor de video.

Lees meer over:

Discussieer mee! 15 reacties

Gast6793527761

Je plaatst een bericht als Gast6793527761