Boženíks Slowakije naar EK, Spajić met Servië uitgeschakeld na penalty's

Het Slowakije van Róbert Boženík heeft zich geplaatst voor het EK 2021. Servië, waarbij Uroš Spajić inviel, is door Schotland uitgeschakeld door penalty's. Bij beide duels tegen respectievelijk Noord-Ierland en Schotland moest er een verlenging aan te pas komen, maar waar Boženík de kans heeft om komende zomer op het Europees kampioenschap te spelen is die droom voor Spajić vervlogen. Slowakije Zonder de geblesseerde Boženík was een 1-2 op bezoek bij Noord-Ierland voldoende voor de kwalificatie. Kucka zette de uitploeg op 0-1, maar vlak voor tijd was Skriniar ongelukkig met een eigen doelpunt. Na 110 minuten bezegelde Duris het lot met de 1-2. Boženík, normaliter vaste waarde bij Slowakije, heeft dus de mogelijkheid om komende zomer het EK te spelen. Servië Servië maakte het zelfs nog iets spannender tegen Schotland. Via Christie en Jovic eindigde het na 120 minuten in 1-1, waarbij Spajić in de 108e minuut inviel. Penalty's moesten uitsluitsel brengen, waarbij Schotland ze alle vijf benutte. Bij de laatste strafschop mistte Mitrovic, waardoor de Schotten ten faveure van Servië en Spajić naar het EK gaan.