Kritiek op huurdeal Burger: 'In Engeland en Spanje is dat echt niet aan de orde'

Kritiek op huurdeal Burger: 'In Engeland en Spanje is dat echt niet aan de orde'

Wouter Burger leek dit seizoen zijn kans te gaan krijgen bij Feyenoord. In de voorbereiding werd de middenvelder een aantal keer geposteerd in de verdediging. Toch werd de speler aan het einde van de transferperiode verhuurd aan stadgenoot Sparta. Nu is het aan de jonge Burger om zich daar te laten zien. Bij Voetbal International LIVE ging het kort over Feyenoord - Sparta en een mogelijke rol van Burger.


Sander Westerveld ziet het talent van Burger, maar begrijpt niet dat hij zijn debuut tegen Feyenoord zou kunnen maken vanmiddag. 'Op zich vreemd dat hij tegen Feyenoord mag spelen. In Engeland en in Spanje is dat echt niet aan de orde'. Ook Zwartkruis vindt het een rare gang van zaken en wijst erop dat in het buitenland contractueel wordt bepaald dat een speler niet tegen zijn werkgever in actie mag komen.

Westerveld voegt daar nog aan toe dat het in Nederland ook nog wel eens ploegen heeft opgebroken. 'Bij Van Gaal, toen verloor AZ het kampioenschap door een goal van Kees Luijckx'. Een ander voorbeeld is Jan Vertonghen (verhuurd aan RKC Waalwijk) die met een doelpunt Ajax van een titel afhield.

Overigens is de verwachting dat Burger vanmiddag niet start. De speler kreeg twee weken terug corona en heeft daardoor maar weinig meegetraind met de ploeg van Henk Fraser. Mogelijk mag de 19-jarige speler wel invallen.

Lees meer over:

Discussieer mee! 10 reacties

Gast756784278

Je plaatst een bericht als Gast756784278