Onbegrip over basisplaats: 'Die heeft een soort van beschermde status'

Onbegrip over basisplaats: 'Die heeft een soort van beschermde status'

De FC Rijnmond podcast van de bekende regio-omroep heeft een nieuwe aflevering volledig toegespitst op de mooiste club van Rotterdam. Onder andere Ruud vanOs en Dennis van Eersel, zijn aangeschoven om de aanstaande wedstrijd tegen ADO Den Haag voor te beschouwen en de actualiteiten te bespreken. De heren hopen in ieder geval dat de stadiongangers van aankomende zondag zich aan de coronamaatregelen houden.


Dennis van Eersel heeft wel begrip voor de emotie van de wedstrijd. Dat in de slotfase tegen FC Twente supporters de regels 'vergeten' is volgens hem dan ook logisch. Iets waar Ruud van Os het totaal niet mee eens is, "Ik zie PSV winnen van FC Emmen en dat publiek doet alsof ze de wereldbeker hebben gewonnen. PSV heeft een begroting van 70 miljoen en Emmen van 7. Dat is net alsof ik tegen m'n dochter van vijf ga voetballen en dan keihard juichen als ik 10-0 win." Van Eersel weet dat de club tot en met de winterstop begroot heeft op wedstrijden zonder publiek en stelt dat er tot die tijd nog weinig consequenties zijn bij een vermindering van het aantal toeschouwers. Echter wordt de situatie na de winterstop wel penibel.

De personele problemen in de verdediging voor de wedstrijd tegen ADO zijn nog niet opgelost, zegt Van Eersel. "Uros Spajic, op dit moment, vrijdagochtend, is zijn werkvergunning nog niet rond, het moet dus wel heel vlot gaan om bij de selectie te zitten." De vertraging zit hem in het feit dat er een fysieke spelerspas met stempel uit Servië moet komen die zoekgeraakt is en opnieuw worden aangemaakt. De heren zijn wel bang dat Feyenoord in de problemen komt wanneer Nieuwkoop 90 minuten moet spelen, tegen PEC Zwolle had de verdediger na 80 minuten ook kramp.

Feyenoord weet zijn belangrijkste spelers vooralsnog binnenboord te houden Van Eersel zegt daar over: "Er is bij Feyenoord vooral verbazing over Berghuis dat er nooit een concreet bod op hem is gekomen." Het niet meespelen van Jens Toornstra is ook onderwerp van discussie, de mannen denken dat Diemers de voorkeur krijgt omdat Advocaat zijn komst eiste: "Diemers heeft Feyenoord geld gekost, bijna een miljoen. Die heeft een soort van beschermde status", Van Os. De journalist vindt het tot slot ook onbegrijpelijk dat Bijlow niet in de voorselectie zit van het Nederlands Elftal: "Als ik een Zoet zie die nog niet eens zijn eigen kind kan vasthouden en Krul die degradeert..."

Lees meer over:

Discussieer mee! 39 reacties

Gast269274155

Je plaatst een bericht als Gast269274155