Van Eersel verklapt: 'Onder de dertig miljoen hoeven ze niet eens te bellen'

Van Eersel verklapt: 'Onder de dertig miljoen hoeven ze niet eens te bellen'

In het medialandschap lijken de podcasts nu echt als paddenstoelen uit de grond te schieten. Zo ook bij Rijnmond, naast de wekelijkse FC Rijnmond podcast op maandag hebben de heren besloten om een podcast speciaal over Feyenoord op te nemen die wekelijks op vrijdag moet verschijnen. In deze eerste aflevering praten Ruud van Os en Dennis van Eersel over de actualiteiten bij Feyenoord en blikken ze vooruit op de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.


Van Os is wel te spreken over de nieuwste aankoop van Feyenoord Uroš Spajić. Wel heeft hij zijn vraagtekens bij de inzetbaarheid van de Serviër: "Hij speelde in december zijn laatste wedstrijd tegen CSKA Moskou en daarna heeft hij heel lang last van een enkelblessure. Maar hij kwam wel door de medische keuring en Casper van Eijk is geen koekenbakker, dus hij zal gezond zijn. Maar de vraag is hoe fit hij is." Het is volgens de heren nog geen uitgemaakte zaak dat Spajić de plek van Botteghin inneemt. Van Eersel zegt daar over: "Ik moet het nog maar zien, als ik de verhalen uit Anderlecht hoor, dat houdt niet over." Ruud van Os is juist van mening dat de concurrentiestrijd het beste in de spelers naar boven zal halen, zoals dat ook bij Jørgensen moet gebeuren.

Dennis van Eersel is niet bang voor een herhaling van de oefenwedstrijd tegen Twente toen Advocaat een gelegenheidsverdediging opstelde om een transfer af te dwingen, met succes. De opvallendste speler van deze week vonden de heren unaniem Steven Berghuis. De speler wist met twee doelpunten de wedstrijd tegen PEC Zwolle te beslissen en Van Os stelt dat de verlenging van zijn contract wel een dure grap kan worden. "Ze verdubbelen zijn salaris en gooien zijn transfersom omlaag, bedrijfseconomisch is dat een hele rare zet geweest." Dennis van Eersel weet dat op Marcos Senesi nooit een officieel bod is ontvangen. "Er is wel geïnformeerd wat hij zou moeten kosten, maar er is nooit een bod gedaan. Bij Feyenoord heerst namelijk de tendens: Voor onder de 30 hoeven ze niet eens te bellen voor Senesi."

Lees meer over:

Discussieer mee! 26 reacties

Gast4048500601

Je plaatst een bericht als Gast4048500601