VI: Bijlow meldt zich alsnog voor Jong Oranje

VI: Bijlow meldt zich alsnog voor Jong Oranje

Onlangs klaagde Feyenoord over het feit dat de KNVB Justin Bijlow mogelijk zou schorsen nadat de Rotterdammers de doelman in Rotterdam wilden houden, omdat Wit-Rusland een 'oranje gebied' op de kaart is. Voor jeugdinternationals is er nog altijd geen uitzondering op de quarantaineregel, en dus bestaat de kans dat Feyenoord Bijlow alsnog mist tegen Zwolle.


Volgens Dagblad010 heeft de KNVB de doelman van Feyenoord opgeëist. De Rotterdammers zijn vervolgens akkoord gegaan nadat ook Orkün Kökçü is opgeroepen voor het Turkse nationale elftal.

Het is nog niet bekend of Róbert Boženík en George Johnston mogen afreizen met de desbetreffende nationale jeugdteams . Ook is het nog niet bekend of Orkün Kökçü ook wordt uitgezonderd van de quarantaine regel, aangezien hij geen speler is van het Nederlands elftal die vanuit het buitenland naar Nederland moet komen voor de aankomende interlands.

Update 31-08-2020
Justin Bijlow heeft zich na de dreigementen van de KNVB alsnog gemeld bij Jong Oranje. "Justin is er gewoon. Er is ook nog een officiële afmelding geweest", aldus Marcel Groninger tegen Voetbal International. Zijn teamgenoot Tahith Chong heeft zich niet gemeld voor het hoogste jeugdelftal van Nederland. Werder Bremen laat de aanvaller niet gaan inzake veiligheid en gezondheidsrisico's. De KNVB gaat zich daarom beraden op stappen om Chong alsnog op te eisen.

Discussieer mee! 60 reacties

Gast5881395290

Je plaatst een bericht als Gast5881395290