Advocaat: 'Het belangrijkste is dat iedereen fit is gebleven'

Advocaat: 'Het belangrijkste is dat iedereen fit is gebleven'

Feyenoord verloor vandaag met 0-1 in de wedstrijd tegen Hamburger SV. De Rotterdammers reizen straks meteen terug naar Nederland om zich voor te bereiden op de competitiestart van 12 september in Zwolle.


Hoofdtrainer Dick Advocaat is niet tevreden met het resultaat maar benadrukt dat Feyenoord er een goede trainingsweek op heeft zitten. "Je vindt het altijd niet leuk als je verliest, maar het belangrijkste is dat iedereen fit is gebleven", begint Advocaat in gesprek met Pascal Kamperman van FOX Sports, tijdens het programma Voetbal op vrijdag. "Je kon aan sommige spelers wel zien dat ze iets tekort kwamen door de flinke inspanning deze week, maar ik vond dat er in de eerste helft een heel volwassen elftal speelde, tegen een defensief en scherp spelend HSV. Dat vond ik zeer positief."

De 'Kleine Generaal' was blij dat Berghuis en Haps weer minuten in de basis konden maken. Haps werd in de rust gewisseld. "Dat was zeer belangrijk want dat zijn cruciale posities voor ons. Steven speelde 60 minuten dus dat zag er echt aardig uit, moet ik eerlijk zeggen."

Feyenoord is nog altijd bezig met de komst van een verdediger en de Portugese middenvelder João Carlos Teixeira. "Er moet iets meer concurrentie in het elftal komen. Frank is bezig met Texeira en de berichten zijn positief."

Over de ontstane situatie rond Justin Bijlow, die opgeroepen is voor Jong Oranje, en een mogelijke schorsing tegen PEC is Advocaat duidelijk. "Casper van Eijck heeft met heel veel doktoren van andere clubs gesproken heeft en die hadden dezelfde mening. Bijlow wil natuurlijk graag spelen, maar de KNVB moet niet met dreigementen komen", sluit Advocaat af.

Lees meer over:

Discussieer mee! 34 reacties

Gast284288870

Je plaatst een bericht als Gast284288870