Lege Kuip uitkomst voor aanwinsten : 'Kuipvrees hebben kan nu niet'

Lege Kuip uitkomst voor aanwinsten : 'Kuipvrees hebben kan nu niet'

Vaak is Pierre van Hooijdonk kritisch, zeker ook op zijn oude club Feyenoord. De huidige gang van zaken bij de Rotterdamse club kunnen hem echter wél bekoren. Hoewel andere voetbalanalisten vraagtekens plaatsen bij de aankoop van Mark Diemers en Bryan Linssen, is Van Hooijdonk bij Voetbal International juist enthousiast.


De vrijetrappenspecialist is vooral gecharmeerd van de traptechniek van de spelers. Linssen ziet hij als scorende speler, Diemers als speler die juist anderen kan laten scoren. De laatste speler vergelijkt hij met Kenneth Perez. Een creatieve speler die steeds liet zien een stapje hoger aan te kunnen. 'Hij is het creatieve brein, hij heeft het in zich het spel te kunnen verdelen en doelpunten te kunnen maken. Het feit dat jij een middenvelder hebt die doelpunten maakt, en dat heeft hij bewezen, daar is elke ploeg blij mee'.

En dus gaat Dick Advocaat het nog lastig krijgen, de coach kan aankomend seizoen meer keuzes maken. Moet Diemers zich bijvoorbeeld richten op de nummer 10 positie, of gaat hij juist op links concurreren met Linssen? Als het aan Van Hooijdonk ligt, dan wordt Linssen net als bij Vitesse dicht bij de goal neergezet. 'Ik denk dat Advocaat wil dat hij moet kiezen tussen goede spelers. Dan weet je dat je, als je een keer de verkeerde keuze maakt, je nog op een aardig niveau blijft zitten'.

Kuipvrees zal binnenkort geen probleem zijn, zegt Van Hooijdonk. Door de coronacrisis is een vol stadion nog lang niet aan de orde. 'Maar wat dat betreft denk ik dat beide spelers, en dan heb ik een iets beter beeld dan Linssen, qua mentale weerbaarheid daar wel tegen op kunnen boksen. Ook omdat ze kwalitatief goed genoeg zijn.

Discussieer mee! 27 reacties

Gast1288810663

Je plaatst een bericht als Gast1288810663